For Your Eyes Only

For Your Eyes Only (1981)

Bond for the ladies in For Your Eyes Only

Reviews (2)

johnwayne

Avatar

Na het ietwat absurde Moonraker wisten schrijvers Richard Maibaum en Michael J. Wilson wat hun te doen stond: Bond moest terug op aarde, Bond moest terug naar de realiteit.
Hoewel For your Eyes Only nog steeds een gezonde dosis humor bevat en voldoende actie, maakte men het verhaal realistischer en men bracht meer spanning terug. De gadgets, die in Moonraker wel een erg grote rol speelden, gingen nu overboord. Connery's Bond was altijd harder dan Moore's reïncarnatie van het karakter, maar in deze film moest ook Roger Moore genadelozer worden. Dit overigens zeer tegen zijn zin. Hij vond aanvankelijk dat de manier waarop Bond huurmoordenaar Loque doodt, niet passen bij de manier waarop hij James Bond speelde. De toon van de film is in zijn geheel gewelddadiger dan de voorgaande films met Moore, maar zodoende werd For Your Eyes Only wel één van de beste uit reeks met Roger Moore.
Leuk feitje: Bondgirl Cassandra Harris die countess Lisl speelt was op dat moment de echtgenote van Pierce Brosnan. Bij een bezoek aan de set leerde hij Cubby Broccoli kennen. Brosnan maakte voldoende indruk en werd meteen gezien als potentiële opvolger. Dat zou hij ook zijn geworden als hij niet vast had gezeten aan een televisiecontract waar hij niet onderuit kwam, waardoor de rol naar Timothy Dalton ging. Cassandra Harris zou haar man nooit in de rol van Bond zien. Zij overleed in 1991 aan kanker.

Meninho

Avatar

Ik ben eerlijk gezegd totaal geen ]moore fan. ook hier trekt hij weer een komische kop, terwijl het zogenaamd een serieuze spionnenfilm moet zijn. Toch is dit een van de betere Moore films.

hoogtepunten:

-melina is een bloedmooie Bond vrouw
-de achtervolging met de lelijke eend
-De ski chase
-Hoe Bond eindelijk zijn kille kant laat zien wanneer hij Loque opruimd. de eerste keer met Moore iig.

Dieptepunten

-Bibi als bond girl is een absoluut dieptepunt
-Christatos als bad guy maakte weinig indruk
-matige soudtrack voor een bond film.

Al met al een goede Bond film en dan met name omdat er deze keer geen cartoon achtige dingen gebeuren zoals eerder wel met Moonraker en The spy who loved me. deze is meer down to earth, in ieder geval voor een Moore verfilming.