Our Kind of Traitor (2016)

Who can you trust with the truth?

Thriller met Ewan McGregor en Stellan Skarsgård naar een boek van John le Carré.
play

6,1 details

  • 108 Min
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
108 Min Verenigd Koninkrijk

Een doodgewoon Brits stel - Perry en Gail - raakt bevriend met Dima, een flamboyante en charismatische Rus. Wat het koppel niet weet is dat deze man geld witwast voor de Russische maffia en dat hij op de hielen wordt gezeten door een meedogenloze MI6-agent en de Britse overheid.

Regie
Susanna White
Cast
Ewan McGregor, Stellan Skarsgård, Naomie Harris, Damian Lewis, Jeremy Northam, Mark Gatiss, Grigoriy Dobrygin, Radivoje Bukvic, Velibor Topic, Saskia Reeves, Khalid Abdalla, Pawel Szajda, Alicia von Rittberg, Alec Utgoff, Dolya Gavanski, Marek Oravec, Carlos Acosta, Jana Perez, Mark Stanley, Katia Elizarova, Mariya Fomina, Tony Tennant, Mihhail Sibul.
Release
06.05.2016
Release NL
02.06.2016
Release DVD
12.10.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Susanna White | Cast: Ewan McGregor (Perry Makepeace), Naomie Harris (Gail Perkins), Stellan Skarsgård (Dima), Damian Lewis (Hector), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2016

Het huwelijk tussen poëzieprofessor Perry Makepeace en advocate Gail Perkins heeft de nodige deukjes opgelopen. Er wordt in Susanna Whites maffiathriller Our Kind of Traitor voorzichtig gehint op een affaire van Perry met een medestudente. Kennelijk om hun relatie een boost te geven wil het stel er even helemaal lekker uit en onderneemt een vakantie naar Marokko. Wanneer hun tripje al bijna ten einde is gelopen komt de zelfverklaard mislukte dichter in gesprek met de patserige en rumoerige Rus Dima. Hij is zo'n joviale ongelikte beer die je moeilijk iets kunt weigeren. En dat kan onze universiteitsprofessor dan ook niet. Voor hij er erg in heeft, loopt hij rond op een fout decadent feestje met mooie vrouwen en coke. In Dima heeft hij zijn nieuwe beste vriend gevonden, zo ziet de foute Rus het althans.

Het lukt White in eerste instantie nog wel om een beklemmend sfeertje op te roepen. Het is al bij voorbaat duidelijk dat de Rus niet een persoon is met wie een keurige academicus en zijn vrouw zich moeten inlaten. Door de vakkundige capaciteiten van Stellan Skarsgård is Dima een onaangename, verstikkende man die met iedereen meepraat. Maar tegelijkertijd leidt Whites gebrek aan nuance tot een geloofwaardigheidsprobleem, dat met name vastkleeft aan de hoofdpersonen. Je vraagt je namelijk af hoe iemand met een behoorlijk stel hersens als Perry zich zo door de situatie laat meeslepen en het gevaar niet ziet aankomen. Het komt dan ook niet als verrassing dat Dima een plannetje heeft. Veel moeite om dit te ontvouwen hoeft hij niet te doen. Hier en daar wat tennispartijtjes of een veel te decadent, met fout geld gefinancierd verjaardagsfeestje. Terwijl Gail op het genoemde partijtje verstoppertje met een tweeling speelt die Dima onder zijn hoede heeft genomen, krijgt Perry bij het zwembad de ware reden van hun kennismaking te horen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Our Kind of Traitor Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Our Kind of Traitor

acties