Blu-ray recensie: 'Our Kind of Traitor'

Blu-ray recensie: 'Our Kind of Traitor'

Spannende spionagethriller krijgt mooie, maar karige uitgave.

Regie: Susanna White | Cast: Ewan McGregor (Perry), Naomie Harris (Gail Perkins), Stellan Skarsgård (Dima), Damian Lewis (Hector) e.a. | Release: 2 juni 2016 | Speelduur: 107 minuten
Films gebaseerd op boeken van de Britse schrijver John le Carré doen het steevast goed. De meest recente film gebaseerd op werk van de beste man is Our Kind of Traitor, een redelijk goed ontvangen werk met hoofdrollen voor onder meer Ewan McGregor, Naomie Harris en Damian Lewis.

In deze film volgen we het koppel Perry en Gail. Ze gaan op een droomvakantie naar Marrakach, waar ze in een romantisch resort een charmante Russische vijftiger tegenkomen. Hij heeft hun hulpnodig bij het ontsnappen uit zijn Russische criminele broederschap en roept daarvoor hun hulp in. In ruil voor een permanente verblijfsvergunning in Engeland, is hij bereid te vertellen over de corrupte praktijken van zijn landgenoten. Daarop worden Perry en Gail meegezogen in een meedogenloze machtsstrijd tussen Russische criminele organisaties en hoge functionarissen binnen de Britse inlichtingendienst.

Our Kind of Traitor staat op slechts een 6,1 als we kijken naar het FT-cijfer. Dat komt redelijk overeen met het gemiddelde cijfer dat de film volgens RottenTomatoes van critici krijgt; een. 6. De film is "solide geschreven en gespeeld" en leunt daar meer op dan op actie. En de film doet dat goed.



Media: 1x Blu-ray | Video: 16:9 | Audio: Engels, Frans DTS-HD MA 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans | Retail release: 12 oktober 2016 | EAN: 8-713045-247867 | Met dank aan: eOne
Our Kind of Traitor wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop zien we de poster van de film, met daarop hoofdrolspelers McGregor, Skarsgård, Harris en Lewis. Achterop tref je een lekker uitgebreide synopsis aan, evenals de gebruikelijke technische details. Als je dan de schijf in je speler stopt, moet je door behoorlijk wat opties lopen, om de film af te spelen. Eerst krijg je de taalselectie (Frans of Nederlands), gevolgd door een logofilmpje van eOne en een uitgebreide anti-piraterij waarschuwing. Daarna zijn er drie trailers te zien - gelukkig over te slaan - voor de films Eye in the Sky, The Girl on the Train en The BFG. Nadat je dan de kijkwijzer bekeken hebt, kom je terecht in het hoofdmenu. Dat is lekker eenvoudig: je krijgt de optie Play Movie en Setup.

Beeldkwaliteit

De beelden van Our Kind of Traitors komen goed tot hun recht op Blu-ray. eOne heeft gekozen voor een 16:9 verhouding en dat is prima. Details zijn erg scherp, waarbij enkel sommige kunstzinnige shots in negatieve zin opvallen. Kleuren zijn niet altijd even levendig; soms zien ze er wat geel uit. Maar verder is het detail scherp en helder.

Audio

De audio is sterk, met een standaard DTS-HD 5.1 soundtrack. Vooral dialoog komt sterk uit de luidsprekers, maar muziek doet daar zeker niet voor onder. Ook omgevingsgeluiden zijn helder om te horen en datzelfde geldt voor de actievolle momenten. Explosies klinken overweldigend uit de luidsprekers, om maar wat te noemen.

Extra's

Extra's zijn er niet in deze Nederlandse uitgave van de film. Dat is jammer, op internationale uitgaven tref je onder meer een making of aan, evenals minidocumentaires over het verhaal en de cast.

Spannende spionagethriller krijgt mooie, maar karige uitgave

Deze spannende spionagethriller heeft een mooie uitgave gekregen. De Blu-ray levert scherp beeld, met mooie en gedetailleerde beelden. De audio is verder goed te horen, maar het gemis aan extra's toch merkbaar. Dat had deze verder puike uitgave af kunnen ronden.

NieuwsFilm

meest populair