Mammal (2016)

Een slechte moeder op zoek naar een tweede kans, of twee dwalende zielen met behoefte aan een wederzijdse verstandhouding?
play

6,3 details

  • 96 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • Ierland
  • Nederland
  • Luxemburg
96 Min Ierland

Margaret, een gescheiden vrouw van in de 40 die alleen woont in Dublin, krijgt te horen dat haar tienerzoon vermist is. Tijdens deze moeilijke periode ontsnapt ze dagelijks naar het plaatselijke zwembad. Op een dag loopt ze daar Joe tegen het lijf, een dakloze jongen die ze ooit heeft geholpen. Margaret biedt Joe een slaapplek aan in haar huis en er begint een onorthodoxe relatie te ontstaan tussen hen. Wanneer haar zoon dood terug wordt gevonden begint haar ex-man Matt plots op willekeurige momenten op te duiken in haar leven.

Regie
Rebecca Daly
Cast
Barry Keoghan, Michael McElhatton, Rachel Griffiths, Joanne Crawford, Nika McGuigan, Rachel O'Byrne, Annabell Rickerby, Johnny Ward, Aoife King, Annette Tierney, Kathy Monahan, James Greene.
Release
24.01.2016
Release NL
14.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Rebecca Daly Cast: Rachel Griffiths (Margaret), Michael McElhatton (Matt), Barry Keoghan (Joe), Nika McGuigan (Ann Marie), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2016

Moeders die hun kind in de steek laten komen er in films doorgaans niet best vanaf. Het verdwijnen uit het leven van hun kroost wordt op zijn minst als egoïstisch en op zijn hardst als tegennatuurlijk afgeschilderd. Daarvoor kan begrip worden opgebracht, maar de andere kant van het verhaal wordt zelden gerespecteerd, terwijl een dergelijk ingrijpende beslissing toch uitleg vereist. In haar tweede film voert Rebecca Daly een moeder ten tonele die ooit haar kind en man verliet, maar nu geconfronteerd wordt met het overlijden van haar zoon. Als zich een tweede kans voordoet om haar tekortkomingen als moeder te compenseren, moet ze die dan aangrijpen? Daly schetst in het kleinschalig drama Mammal slechts de mogelijkheden, maar laat het oordelen aan de kijker over. Die mist echter belangrijke feiten.

Margaret, een alleenstaande vrouw van in de veertig, bleek twintig jaar eerder niet klaar voor het moederschap. Een leven met man en kind liet ze links liggen in ruil voor een onafhankelijk bestaan. Nu krijgt ze van haar ex-man het bericht dat hun zoon is verongelukt. Het verlies van dit kind voor wie ze bewust nooit een rol van betekenis heeft gespeeld, treft haar harder dan verwacht. Als ze in aanraking komt met de gewonde straatjongen Joe, neemt ze hem op in haar huis en haar leven. Al snel ontstaat een intieme band met de ruige knul, die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als haar eigen zoon had. Wat lijkt te beginnen als een zoektocht naar een surrogaatmoederschap, slaat echter op den duur om in een intensere relatie die weinig weg heeft van de band tussen ouder en kind.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mammal

acties