Herbert

Herbert (2015)

Drama over ALS van onze oosterburen is wars van feelgoodsentimenten.
play

7,5 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Duitsland
109 Min Duitsland

Voormalig DDR-bokskampioen Herbert verdient zijn geld tegenwoordig als uitsmijter. Hij haalt verder niet betaalde gokschulden in Leipzig op. Het trainen van de jonge bokser Eddy geeft hem weer wat levensvreugde, maar als blijkt dat hij ALS heeft, moet hij de muur die hij om zich heen heeft opgebouwd afbreken.

Alt titel
Herbert
Regie
Thomas Stuber
Cast
Reiner Schöne, Peter Schneider, Henning Peker, Manfred Möck, Peter Kurth, Harald Polzin, Udo Kroschwald, Kida Ramadan, Edin Hasanovic, Lena Lauzemis, Lina Wendel, Clemens Meyer, Marko Dyrlich, Lola Liefers, Susanne Böwe, Wolfgang Boos, Atef Vogel, Kristin Suckow, Roland Florstedt, Wolfram von Stauffenberg, Andreas Keller.
Release
12.09.2015
Release NL
26.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Stuber | Cast: Peter Kurth (Herbert), Lina Wendel (Marlene), Reiner Schöne (Specht), Lena Lauzemis (Sandra), Edin Hazanovic (Eddy), Udo Kroschwald (Bodo) e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2015

De maand mei staat in het teken van Amyotrofische Laterale Sclerose, oftewel ALS. Er worden deze maand diverse campagnes gevoerd om de zenuw/spierziekte onder de aandacht te brengen. De posters in de bushokjes zullen niemand ontgaan zijn, net als de actie #aselfieforoscar op de sociale media. Ook in de bioscoop krijgt de ziekte deze maand de aandacht met het Duitse A Heavy Heart.

Voormalig bokskampioen Herbert slijt zijn dagen met klusjes als uitsmijter en het innen van schulden voor een louche zakenman. Het is ver van zijn vroegere glorie, maar het betaalt de rekeningen. In zijn vrije tijd droomt hij met een oude vriend over het rijden van route 66 en herleeft hij nog iets van zijn carrière door het klaarstomen van zijn leerling voor het kampioenschap. Maar na een reeks klachten, die de normaal gesproken zo fitte Herbert als niets afdoet, komt de diagnose ALS.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Herbert Nieuwsberichten