Mike van Diem is gelukkig terug met een weergaloos magisch verhaal over een Zeeuwse boer in Italië.
play

6,7 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
90 Min Nederland

Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer (Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur (Giancarlo Giannini) te achterhalen wat er daad-werkelijk gebeurde.

Alt titel
Tulipani, Love, Honour and a Bicycle
Regie
Marleen Gorris
Mike van Diem
Cast
Gijs Naber, Lidia Vitale, Giancarlo Giannini, Ksenia Solo, Donatella Finocchiaro, Anneke Sluiters, Giorgio Pasotti, Ippolito Chiariello, Luciano Lavarra, Michele Venitucci, Flavio Albanese, Elena Cantarone, Gianni Pezzolla, Antonella Tedesco, Pietro Naglieri, Lynn Atkinson, Peter Schindelhauer, Mingo De Pasquale, Totò Onnis, Luciano Marinelli, Teodosio Barresi.
Release
20.09.2017
Release NL
21.09.2017
Release DVD
17.01.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike van Diem | Cast : Gijs Naber (Gauke), Ksenia Solo (Anna), Giancarlo Giannini (Caterella), Lidia Vitale (Immacolata), Donatella Finnocchiaro (Chiara),, Giorgia Pasotti (Piero), Anneke Sluiters (Ria), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2017

De loopbaan van Mike van Diem is een aparte. Na het succes van de literatuurverfilming Karakter, waarmee hij een Oscar in de wacht sleepte voor Beste Buitenlandstalige film, zou je denken dat de wereld voor hem openlag. Vreemd genoeg werd het daarna stil rondom Van Diem en stortte de regisseur zich op het filmen van reclames.

Twee jaar geleden vierde hij zijn rentree met het charmante en eigenzinnige De Surprise. Daarmee maakte hij voor het eerst in achttien jaar weer een lange bioscoopfilm. Wat zou hij hierna gaan doen? Zou het weer stil worden rondom het filmtalent? Gelukkig zijn deze vragen vlot te beantwoorden. Met het grotendeels in Italië geschoten Tulipani toont Van Diem aan het nog steeds in de vingers te hebben.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Tulipani: Liefde, Eer en een Fiets

acties