De familie die een Italiaans restaurant runt verkeert allesbehalve in de zevende hemel. Hits uit de rijke Nederlandse pophistorie en de fijne cast maken de conflicten licht verteerbaar.
play

6,3 details

  • Drama
  • Nederland
Nederland

De zevende hemel gaat over een vrouw (Tol) die ontdekt dat ze doodziek is. Ze wil haar man (Stapel) en kinderen met partners (Kooijman, Herlaar, Reijn, Van der Meer, Acda en Reidinga) voor een laatste keer harmonieus om haar heen hebben. Oude ruzies, relatieproblemen en het jubileum van het familierestaurant staan die laatste wens in de weg.

Regie
Job Gosschalk
Cast
Halina Reijn, Huub Stapel, Tjitske Reidinga, Thomas Acda, Ruben van der Meer, Jan Kooijman, Noortje Herlaar, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Huub van der Lubbe, Roosmarijn Luyten, Guy Clemens, Daniel Cornelissen, Chiem Vreeken, Doris Baaten, Kok-Hwa Lie, Roel Dirven, Linde van den Heuvel, Iris Voce, Huib Cluistra, Rogier Komproe.
Release
24.11.2016
Release NL
24.11.2016
Release DVD
15.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Job Gosschalk | Cast: Henriëtte Tol (Maria), Huub Stapel (Max), Halina Reijn (Eva), Thomas Acda (Paul), Jan Kooijman (Matthijs), Ruben van der Meer (Bart), Noortje Herlaar (Julia), Tjitske Reidinga (Silke), Huub van der Lubbe (straatmuzikant), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2016

Het Nederlandse lied is rijk en gevarieerd. Het loopt uiteen van het betere levenslied naar smartlap en van commerciële meezinger tot alternatieve niche. Niet zo vreemd dus dat de speelfilm de populariteit van de vaderlandse muziek omarmt. In een tijd van politieke onrust, vervreemding en vertwijfeling is een lekkere meezinger nooit weg. Deze instelling moeten de makers van het muzikale feelgooddrama De Zevende Hemel ook hebben gehad, nog afgezien van het feit dat bekende Nederlandse hits het altijd lekker doen in de bioscoop. Dit verklaart ook het grote succes van de televisiereeks 't Schaep met de 5 Pooten, die met dezelfde producenten werd opgetrokken. Een beetje liefde, conflict en troost kunnen we in de donkere dagen voor Kerst allemaal wel gebruiken. Dan vergeef je zelfs het uiterst magere verhaal dat de bekende songs aan elkaar rijgt.

Het draait allemaal om de Italiaans-Nederlandse familie Rossi, die in de buurt van het Olympisch Stadion van onze hoofdstad een Italiaans restaurant bestiert. Dochter Eva werkt in de bediening en haar echtgenoot Bart in de keuken. Het stel staat te popelen om de zaak over te nemen zodra eigenaar en vader Max met pensioen mag in Italië. Dan is er nog de jongste zoon Matthijs die samen met zijn vriendin Julia een leven buiten de potten en de pannen leidt. De oudste zoon van de familie is het zwarte schaap. Door onenigheid over de opvolging is deze Paul met zijn familie gebrouilleerd geraakt en een foodtruck begonnen. Tot slot en overmaat van ramp heeft moeder Maria het vreselijke nieuws te horen gekregen dat ze aan kanker lijdt en niet lang meer heeft te leven. Hoe mooi zou het dan ook zijn dat ze nog een keer haar gezin in pais en vree aan de eettafel krijgt. We moeten ons echter eerst door een serie ruzies, misverstanden en gezongen overpeinzingen heen werken eer het zo ver is.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

De Zevende Hemel Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De Zevende Hemel

acties