The Cloverfield Paradox (2018)

The future unleashed every thing.

Reviews (1)

Frietgezicht

Avatar

Spoiler-alert

The Cloverfield Paradox is geen film in het Cloverfield-universum maar een film waarbij die sticker er later opgeplakt is om naïeve fans van Cloverfield hitsig te maken.
Dit gebeurde al bij deel 2 maar dat was tenminste nog een goede film maar dit is een emmer stront.

Verschillende dimensies erin gooien om zo de continuïteit te verklaren in het Cloverfield-universum is bullshit en trap ik niet in.
Maar net als met deel 2 zie ik beoordeel ik deze film dus als een standalone film en ook daarin faalt die hopeloos.

Het begin heeft nog wel iets interessant. Verschillende nationaliteiten zijn bij elkaar gegooid(leuk om die chick uit Crouching Tiger, Hidden Dragon weer een keer te zien) om de wereld te redden.
Hoewel er allerlei termen waar de kijker amper verstand van heeft worden uitgesproken kan op dat moment het nog wel de goede kant op.

Films waarbij mensen op een claustrofobisch ruimteschip zitten en in gevaar komen spreken mij altijd wel aan. Event Horizon(vooral een sterk begin), Life, Alien en het ondergewaardeerde Sunshine zijn daarom allemaal films die ik wel kan waarderen.
Maar deze film wring zich al snel in allerlei gekke bochten zonder dat er ooit een gevoel is van dreiging.

Een groot nadeel zijn de karakters. Hoewel gespeeld door goede acteurs en een verschillende nationaliteiten(wat dus een pluspunt is) blijkt als snel dat de karakters amper uitgediept worden en je met niemand een connectie krijgt.
Als we om ze moeten geven is dat dus al mislukt. Eentje van de karakters is zelfs een comic relief achtig figuur die totaal misplaatst is in deze film.

Daarna gaan we van de een rare gebeurtenis naar de andere zonder dat het allemaal ergens op slaat.
Een gozer sterft opeens en heeft de wormen die vermist werden in zich(en later nog iets anders waar we dankzij een hand die schrijft achter komen)
Daarna opeens die kerel die zijn arm kwijtraakt(zijn komische reactie daarop is trouwens tenenkrommend onrealistisch) op een vage manier.
Dan hebben we het vrouwtje die opeens vast komt te zitten in een ruimte,daarna loopt die ook nog vol met water en daarna slaat de deur eruit waarna ze bevriest. Waar slaat dat op? Kijk ik naar Final Destination opeens? Alsof ze karakters willen laten sterven maar niet weten hoe ze dat moeten doen. Want ook de dood van de armloze kerel slaat als een lul op een drumstel. Yo,hij moet dood,verzin ff wat leuks.
Later krijg je nog een heldhaftige opoffering van de kapitein van het schip(in wat een emotionele scene moet voorstellen) waarna het vrouwtje doodleuk zegt dat het ook van afstand had gekund haha.
Behalve dat de kills lachwekkend zijn doen ze je niks omdat je niks hebt met de karakters. Who cares.

Wat nou de dreiging is blijft ook onduidelijk. Bij een film als Alien en Life weet je dat er een wezen rondhangt die ze wil grijpen. Maar hier is het onduidelijk. Daarom ontpopt het vrouwtje die er later bijkwam zich maar als de badgirl.
Heel makkelijk gooien ze een pistool erin dankzij 3D-technieken(omg) om haar nog wat gevaarlijker te maken. Grappig hoe ze iedereen trouwens neerschiet buiten beeld. De hoofdrolspeelster hoort continu 'poef' en dan zie je dr weer eentje liggen. Was een beetje apart.

De scenes op aarde slaan ook nergens op. Voegen niks toe en als ze zouden ontbreken zou het niks aan de film veranderen.
Had die scenes eruit geknipt en je had door de kortere speelduur er een (slechte) Black Mirror aflevering van kunnen maken.

Op het laatst gooien ze nog een enorm Cloverfield monster erin(zo'n scene die later opgenomen is) om wat meer connectie te geven met dat universum.

Ze hebben nu door verschillende dimensies erin te gooien het zichzelf makkelijk gemaakt en misschien dat er wat mensen intrappen.
Een western maken met Aliens die uit de lucht komen of monsters uit de zee kan allebei want het is gewoon een andere dimensie.
Een film met King Arthur en zijn ridders en monsters kan,gewoon een andere dimensie. Ze kunnen nu alles maken,altijd makkelijk dat trucje met meerdere dimensies.

Een 1.