Another 48 Hrs.

Another 48 Hrs. (1990)

Here they go again. Only faster. And tougher.

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Nick Nolte en Eddie Murphy, het lijkt wel een schitterende combi voor een heerlijke buddy-movie. Another 48 HRS bewijst dat dit ook kan tegenvallen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de voorganger nog niet gezien heb en misschien had het wel geholpen voor de quotering wat omhoog te helpen maar anderzijds moet elke film afzonderlijk ook iets kunnen bieden en dat is hier toch niet echt het geval.

De film begint nochtans hoopvol. Die lange introscène zonder dialoog brengt zowaar spanning. Als je niet weet dat het om een actiekomedie gaat zou je bijna een apocalyptisch drama verwachten. Maar al snel verandert de sfeer van de film. Eens Nolte en Murphy mekaar terugzien krijgen we het vaste patroon van dit soort films. Alleen kon het me nergens echt raken of boeien en vond ik er eigenlijk niet zoveel grappigs aan. Murphy speelt hier eigenlijk even zwak als in zijn laatste films de laatste tijd en kan maar op enkele momenten de lach opwekken. Nolte zou een heerlijke norse aanvulling kunnen zijn op de grofgebekte Murphy maar ook dat werkt toch niet echt. Het verhaal is eigenlijk dan best nog solide. Het is wel een lange tijd nogal wazig (omdat het ook niet zoveel om het lijf heeft en het wat uitgerokken moest worden blijkbaar) maar blijft wel onderhouden, maar in de finale is de climax ook niet echt overweldigend en kan het ook niets goedmaken.

Another 48HRS is een zeer matige, zelfs zwakke actiekomedie waar de actie niet echt entertainend is en de komische noot ver te bespeuren is. Raar maar waar is het wel onderhoudend maar is de kwaliteit toch ver onder niveau

4/10

Bongwater

Avatar

Even voor de duidelijkheid : je krijgt vanavond vanaf 20:20 u na elkaar "48 Hrs" en "Another 48 Hrs" voorgeschoteld op Veronica. Toch wel een aantrekkelijk pakketje dacht ik, zeker als je de films nog nooit gezien hebt, en anders : ze blijven leuk. Vreemd dat dit niet in de lijst is opgenomen en als je de TV-gids aanklikt op FT staat er zelfs niet 1 film in de programmering, terwijl Veronica toch al de hele week teasers aan het uitzenden is.
Wakker blijven, jongens !