Psychologische en modernistische thriller in historisch Engeland, met een sterke Rachel Weisz als een mysterieuze, gesluierde femme fatale in een negentiende-eeuws korset.

6,1 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Mystery
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
106 Min Verenigde Staten

My Cousin Rachel is een duistere romantische film en gaat over een jonge Engelsman, die wraak wil nemen op zijn mysterieuze, mooie nicht, omdat hij gelooft dat zij iemand in zijn naaste omgeving heeft omgebracht. Zijn gevoelens voor haar veranderen echter wanneer hij merkt hoe charmant ze wel niet is.

Regie
Roger Michell
Cast
Rachel Weisz, Sam Claflin, Holly Grainger, Iain Glen, Simon Russell Beale, Pierfrancesco Favino, Andrew Havill, Andrew Knott, Attila G. Kerekes, Tim Barlow, Poppy Lee Friar, Vicki Pepperdine, Bobby Scott Freeman, Austin Taylor, Katherine Pearce, Harrie Hayes, Louis Suc, Stuart Davidson, Chris Gallarus, Tristram Davies, Ray Sampson, Adam Loxley.
Release
09.06.2017
Release NL
22.06.2017
Release DVD
20.12.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Michell | Cast: Rachel Weisz (Rachel Ashley), Sam Claflin (Philip Ashley), Holliday Granger (Louise Kendall), Iain Glen (Nick Kendall), Pierfrancesco Favino (Guido Rainaldi), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2017

Philip Ashley is vastbesloten om zijn nicht Rachel uit Italië te confronteren met de mysterieuze dood van zijn oom. In Rachel vond zijn oom hernieuwde levenskracht en liefde en tijdens zijn ziekbed heeft zij hem bijgestaan. Tussen de vele positieve brieven uit Italië die Philip van zijn oom krijgt, vindt hij een geheime boodschap, gekrabbeld in de binnenkant van de enveloppe: 'Rachel is mijn kwelgeest. Kom me zo snel mogelijk redden.' Dus als zij arriveert op Philips landgoed in Engeland, wat na de dood van zijn oom aan hem toebehoort, wil hij antwoorden. Tegen zijn bedoeling en wil in raakt de jongeman, die nooit eerder een vrouw in huis heeft gehad, behoorlijk van slag: de kwelgeest blijkt een beeldschone, innemende dame te zijn door wie hij betoverd raakt. Maar kan hij haar vertrouwen? Heeft ze wel of niet iets met de dood van zijn oom te maken? Moet hij deze vrouw haten of ten huwelijk vragen?

My Cousin Rachel is geregisseerd door Roger Michell (Notting Hill, Changing Lanes). Hij baseerde het script op de gelijknamige succesroman van Daphne Du Maurier uit 1951; schrijfster van duistere psychologische romans die vaker filmmakers hebben geïnspireerd. Zo heeft Alfred Hitchcock drie van haar boeken verfilmd: Jamaica Inn, The Birds en Rebecca. Ook My Cousin Rachel is, bij verschijnen van het boek, al eerder naar het witte doek vertaald. De film met Hollywoodsterren Richard Burton en Olivia De Havilland was destijds goed voor vier Oscarnominaties en een Golden Globe. Vervolgens maakte BBC er in 1983 een televisieserie van. De Zuid-Afrikaanse Michell ging voor een andere benadering van het boek en schreef zelf het scenario voor zijn film.

alle artikelen (2)

My Cousin Rachel Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

My Cousin Rachel

acties