Blu-ray review 'My Cousin Rachel' - mysterieus kostuumdrama

Blu-ray review 'My Cousin Rachel' - mysterieus kostuumdrama

Van de maker van Notting Hill en Hyde Park on Hudson.

Regie: Roger Michell | Cast: Rachel Weisz (Rachel Ashley), Sam Claflin (Philip Ashley), Holliday Granger (Louise Kendall), Iain Glen (Nick Kendall), Pierfrancesco Favino (Guido Rainaldi), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Bioscooprelease: 14.09.2017 | Recensie: 3,5 ster

Oscarwinnares Rachel Weisz (The Constant Gardener) blijft doorlopend in opvallende films opduiken. Zo ook verleden jaar. In 2017 had ze naast onder meer Sam Claflin een hoofdrol in My Cousin Rachel, een boekverfilming van Roger Michell, bekend van Notting Hill en Hyde Park on Hudson. Het kostuumdrama werd netjes ontvangen door de critici, maar de film wist zich niet te onderscheiden in de wereldwijde bioscoopzalen.

My Cousin Rachel vertelt het duistere en romantische verhaal van een jonge Engelsman die wraak wil nemen op zijn mysterieuze en prachtige nicht, omdat hij haar ervan verdenkt zijn voogd te hebben vermoord. Maar het wordt ingewikkeld als hij begint te bezwijken voor haar verleidelijke charmes.

20th Century Fox Home Entertainment bracht My Cousin Rachel - goed voor een magere $9,2 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.

Bekijk de afbeeldingDiscs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8712626051343 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De Blu-ray schijf van My Cousin Rachel zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcases. De hoes is ademt een duidelijk het thema kostuumdrama en de achterkant maakt duidelijk dat er heel wat extra's zijn toegevoegd.

Beeld

De film speelt zich vele decenia geleden af en dit is duidelijk te zien door kledij en de sets. Uiteraard is de kleur ook enigszins aangepast om de tijsgeest extra aan te zetten. Het geheel is mooi gefilmd, door Mike Eley, en in High Definition pakt dit prima uit. Het beeld is uiterst scherp en - misschien wat onverwacht - is er nauwelijks ruis te zien. Desondanks blijft het beeld doorgaans redelijk filmisch. Dit komt door de mooie dieptewerking. De donkere scènes zijn ook fraai te noemen, met een mooi detailbehoud en prima zwartweergave.

Geluid

Met een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack komt de sfeervolle muzikale ondersteuning goed tot zijn recht. De muziek is aangeleverd door de eigenlijk niet zo bekende Rael Jones, maar het geheel klinkt bijzonder krachtig en sfeervol. De film is ook vaak buiten opgenomen en dit zorgt voor de nodige omgevingsgeluiden via de surround speakers. Een nette geluidstrack.

Bonusmateriaal

Fox heeft een aantal extra's toegevoegd, waaronder een galerij, de bioscooptrailers en audiocommentaar van Roger Michell en Kevin Loader. Meer opvallende extra's hieronder:

Deleted Scenes: In ruim 12 minuten komen er maar liefst zeventien verwijderde scènes voorbij, zonder commentaar van de regisseur.

Promotional Featurettes: Hieronder vind je een een reeks promotionele video's met de titels Costumes, Daphne Du Maurier, Did She or Didn't She, Story (Rachel), Story (Sam), Cast en West Horsley. De titels geven al richting en de afzonderlijke video's duren van een minuut tot nog geen 3 minuten.

VFX Progressions: Een mooie blik op de visuele effecten die zijn toegepast. Dit zijn uiteraard vooral effecten om de omgeving aan te passen. Bijvoorbeeld het toevoegen van sneeuw, bebouwing, natuur en vogels. Altijd leuk en kunstig.

Scoring Sessions: Een blik op de realisatie van de muziek in de film.

Voor de liefhebber, met een vleugje mysterie

My Cousin Rachel is er een voor de liefhebber. Ben je wat minder van de romantische kostuumdrama's - in dit geval met een vleugje mysterie, dan zu je je het met deze waarschijnlijk wat minder vermaken. Desondanks een nette film, met prima vertolkingen en technische aspecten. Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair