Batman: The Killing Joke

Batman: The Killing Joke (2016)

The madness begins.

Reviews (2)

Frietgezicht

Avatar

Wat een bagger deze film.

De comic heb ik vroeger wel 40 x gelezen en was echt top. Dit is lachwekkend slecht.

Het begin van de film komt in de comic niet voor en is niet boeiend. Batgirl wacht hopeloos erkenning en telefoontjes van Batman en komt een beetje in actie. Nergens bijzonder en vooral saai.

De rest van de film doet de comic totaal geen eer aan.
Batman is net een robot met autistische trekjes. Het straalt niks uit. Er komt wat tekst uit en het loopt wat rond.
De knokpartijen zijn ook 3x niks. Daar kwam de cartoon uit de jaren 90 mee weg maar in deze tijd mag je toch wat meer verwachten. Zelfde met de tekeningen.
Als er 1 karakter aan het woord was zat er totaal geen beweging in de gezichten van de andere cartoons alsof iedereen op pauze stond. Ik begon er op te letten zelfs en het irriteerde. De film lijkt zo snel gemaakt zonder een beetje liefde voor het bronmateriaal.

De dialogen waren ook weinig soeps en mooie dialogen uit de comics ontbreken. Zelf een paar nieuwe boeiende dialogen toevoegen is de makers ook niet gelukt.

De sfeer was ook 3x niks. Alles wat in de comic schokkend, creepy of verrassend was kwam hier saai over. En vooral op kids gericht.

Enige wat ik vergeten ben is de backstory van de Joker. Als dat in de comic zat heb ik dat uit mijn geheugen gewist. Lachwekkende backstory voor zo'n badguy maar maybe in de comic wel goed uitgevoerd want in deze film was alles kut.

Ik geef een 1 voor de moeite en voor Mark Hamill. De Joker was nog best leuk af en toe.

Shifty777

Avatar

Als groot liefhebber van de Animated Series en de Arkham Games (en Batman in het algemeen), keek ik erg uit naar deze film. Mijn verwachtingen lagen, net als die van alle liefhebbers, vrij hoog. Helaas wist het eindresultaat het voor mij niet waar te maken...

De film opent met een proloog waarin Batgirl de protagonist is, welke ruim de gehele eerste akte in beslag neemt. Het is duidelijk dat ze haar personage alsook haar band met Batman meer diepgang willen geven, maar door gemaakte keuzes wordt deze enkel oppervlakkiger. Je kijkt naar een losstaand verhaal zonder echte spanningsboog, als een losse aflevering voordat The Killing Joke begint.

De overgang is dan ook vrij plots. De proloog wordt zwakjes afgewerkt en plotseling schakelen we over naar het verhaal van Batman en The Joker. Duidelijk wisten de makers niet hoe ze deze onderdelen in elkaar moesten lijmen en de uiteindelijke poging is niet echt geslaagd te noemen. Met The Joker in het verhaal wordt het geheel wel interessanter en spannender. De film heeft echter het vreemde probleem dat hij langdradig aanvoelt terwijl je tegelijkertijd het gevoel hebt dat het qua narratief te snel verloopt.

Opgeteld is het verhaal erg oneven op alle vlakken. Ook de animatie is vergeleken met TAS erg flets. De film-noir sfeer die zo bijzonder was in de serie komt hier te weinig terug, terwijl het juist hier zo goed gepast had. Er zijn echter een aantal mooie dialogen en scènes die direct uit de graphic novel komen. Ook is het stemmenwerk weer erg tof. Helemaal waardeloos is het dus niet, naar mijn mening nog altijd beter dan Batman v Superman dit jaar, maar met alles wat ze hadden, had dit gewoon veel beter moeten zijn.

6/10