Out of Love

Out of Love (2016)

Veelbelovend debuut van Paloma Aguilera Valdebenito over twee geliefden die elkaar vinden en weer kwijtraken, in een romance die even vurig als destructief is.
play

5,8 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Frankrijk
95 Min Nederland

Out of Love vangt de zwoele dynamiek van de liefde, in de turbulente relatie tussen Varya en Nikolai, waar echte liefde en hoop strijden met vernietiging en wanhoop.

Regie
Paloma Aguilera Valdebenito
Cast
Daniil Vorobyov, Koosje Bulens, Régis Dorion, Ilia Gavria, Marc Madeleyn, Hicham Outalab, Yara Topp, Naomi Velissariou.
Release
11.08.2016
Release NL
11.08.2016
Release DVD
28.11.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Paloma Aguilera Valdebenito | Cast: Naomi Velissariou (Varya), Danil Vorobyev (Nikolai), Koosje Bulens (Mevr. Celine), Régis Dorion (Marcel), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2016

Gelukkig is Nikolai nog net op tijd om tussen de dichtgaande deuren van de metro een briefje met zijn telefoonnummer te geven aan het meisje dat hij net ontmoet heeft en van wie hij helemaal ondersteboven. De Russische Nikolai en de Griekse Varya hebben elkaar net ontmoet in de Amsterdamse bar waar Nikolai als kok werkt en het is liefde op het eerste gezicht. Hun liefde blijkt echter even vurig als destructief en er ontwikkelt zich een stormachtige relatie waarin passie en pijn met elkaar verstrengeld zijn. De titel van de film is veelzeggend: niet alleen kijken we naar een paar dat onstuimig ‘in love’ maar ook net zo genadeloos ‘out of love’ raakt; ook wil het drama laten zien wat mensen elkaar uit naam der liefde kunnen aandoen.

Out of Love ging afgelopen februari in première tijdens het International Film Festival Rotterdam. De aanvankelijk als actrice en later als scenariste/regisseuse opgeleide Paloma Aguilera Valdebenito (1982) oogstte lof met haar korte afstudeerfilm Blijf Bij Me, Weg uit 2009 en met Entre Nosotros, een film uit de reeks One Night Stands van 2011. Out of Love is haar speelfilmdebuut en is geproduceerd in het kader van De Oversteek, het samenwerkingsverband tussen onder meer het Filmfonds, VPRO en NTR, dat beginnende filmmakers ondersteunt in de ontwikkeling van hun eerste speelfilmproject.

videotrailers & clips