Mãe Só Há Uma
Wat overkomt een puber die erachter komt dat hij vlak na zijn geboorte is gestolen? Indringend Braziliaans drama over de schokkende waarheid en werkelijkheid.
play

6,9 details

  • 82 Min
  • Drama
  • Brazilië
82 Min Brazilië

Pierre is 17 en zit midden in de puberteit. Hij speelt in een band, heeft seks tijdens feestjes en verkleedt zich stiekem als vrouw. Als Pierre erachter komt dat moeder Aracy hem uit een ziekenhuis gestolen had toen hij nog een pasgeboren baby was, verandert zijn leven drastisch. Aracy wordt gearresteerd en zijn biologische ouders, Gloria en Matheus, vinden hem eindelijk. Ze willen de 17 jaar die ze naar hem gezocht hebben inhalen.

Alt titel
Don't Call Me Son
Regie
Anna Muylaert
Cast
Matheus Nachtergaele, Helena Albergaria, Naomi Nero, Daniel Botelho, Daniela Nefussi, Lais Dias, Luciana Paes, Luciano Bortoluzzi, June Dantas, Renan Tenca, Douglas Luckiys, Ulisses Sakurai, Marat Descartes.
Release
12.02.2016
Release NL
01.09.2016
Release DVD
25.01.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Anna Muylaert | Cast: Naomi Nero (Pierre/Felipe), Daniela Nefussi (Aracy/Glória), Daniel Botelho (Joca), Matheus Nachtergaele (Matheus), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2016

"Ik ben voor de tweede keer gestolen!" Met deze krachtige uitroep beëindigt tiener Pierre na een ongemakkelijk potje bowlen het stilzwijgen tegenover zijn nieuwe, doch ware familie. De zeventienjarige, die zo een broertje van Nederrockster Jett Rebel had kunnen zijn, is erachter gekomen dat hij vlak na zijn geboorte is meegenomen door een vrouw die hij altijd als zijn moeder heeft beschouwd. Deze confrontatie met een nieuwe werkelijkheid zet zijn hele leven op zijn kop. Pierre is een populaire jongen die met zijn charmes de aandacht van meiden en andere jongens weet te vangen. Hij zit middenin een proces van zelfexploratie, waarbij hij met zijn androgyne uiterlijk de grenzen tussen de seksen doet vervagen. Nu de waarheid is uitgekomen, moet de jongen zijn intrek nemen bij zijn biologische familie. Het zijn vreemden bij wie hij geen enkel gevoel heeft.

‘Er Is Maar Een Moeder', zo laat de titel van het Braziliaanse gezinsdrama Mãe Só Há Uma zich letterlijk vertalen. De onthulling dat zijn zorgzame 'moeder' Aracy Pierre ontvreemd heeft uit het ziekenhuis komt op een moment dat de puber volop bezig is om zichzelf en zijn plaats in de maatschappij te ontdekken. Hij is ter wereld gekomen onder de naam Felipe en moet kennismaken met een familie die dolgelukkig is hun verloren zoon terug te zien. Onderwijl wacht Aracy haar straf af in een gevangeniscel. In een maalstroom van emoties als woede, angst en verdriet moeten de betrokken partijen aan elkaar en aan de nieuwe situatie zien te wennen. Als een vlieg op de muur registreert de Braziliaanse filmmaakster Anna Muylaert, wier naam Belgische roots verraadt, de zoektocht van een jongen naar zijn bestaansrecht.

videotrailers & clips