Weiner

Weiner (2016)

De spraakmakende politicus Anthony Weiner (spreek uit: 'wiener') liet in 2011 zijn 'wiener' aan heel Amerika zien. Hoe is het hem sindsdien vergaan en verliest een vos ooit zijn streken?
play

7,8 details

  • 96 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Een blik op het in ongenade gevallen New Yorks congreslid Anthony Weiner. Zijn campagne voor het burgemeesterschap en het hedendaagse politieke landschap komen aan bod.

Regie
Josh Kriegman
Elyse Steinberg
Cast
Jon Stewart, Howard Stern, Donald Trump, Stephen Colbert, Lawrence O'Donnell, Huma Abedin, Amit Bagga, Adam S. Barta, Bill de Blasio, Charlie Forman, Sydney Leathers, Anthony Weiner, Jordan Zain Weiner, J. Buzz Von Ornsteiner, Maura Tracy, Camille Joseph, Andrew Noh, Barbara Morgan.
Release
24.01.2016
Release NL
29.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Kriegman en Elyse Steinberg | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2016

Vorige maand verklaarde Huma Abedin dat ze van plan is de scheidingspapieren te ondertekenen en zo een einde te maken aan het huwelijk met Anthony Weiner. In de States is Huma een fenomeen, ook zonder achternaamvermelding. Ze is van Indiase afkomst en heeft een groot deel van haar jeugd doorgebracht in Saoedi-Arabië, al is ze in de Verenigde Staten geboren. Ze geldt als de grote vertrouwelinge en tweede dochter van de Clintons en neemt momenteel ook een belangrijke positie in bij de campagne van Hillary. Haar huwelijk met Weiner heeft tumultueuze tijden gekend die het stel eigenlijk nooit te boven is gekomen. Weliswaar handelt de documentaire Weiner over het sextingschandaal van Anthony Weiner, zijn pogingen dit het hoofd te bieden en een terugkeer naar de (gemeente)politiek, in feite is het een document over de ijzersterke Huma Abedin die ondanks alles achter haar man blijft staan en er alles aan doet haar gezin te beschermen tegen de sensatiezuchtige media.

Voor wiens geheugen een opfrisbeurt nodig heeft: Anthony Weiner was lid van het Amerikaanse congres, nam geen blad voor zijn mond en was een veelbelovend parlementariër die het misschien nog weleens tot presidentskandidaat had kunnen schoppen. Maar Weiner, wiens naam je uitspreekt als 'wiener' (inderdaad: een ander woord voor knakworst of het mannelijk geslachtsdeel), maakt een cruciale fout toen hij in 2011 een pikante foto appte aan een onbekende vrouw. Op de foto was het intieme zaakje van Weiner op volle oorlogssterkte te zien in een opbollende onderbroek. Het leidde na aanvankelijk ontkennen en draaien (Weiner was gehackt of erin geluisd) tot een bekentenis en het aftreden van de politicus. Het was niet de enige keer dat Weiner de fout inging. In 2013, toen Weiner probeerde burgemeester van New York te worden, kwam er weer een boel rottigheid over seksueel getinte berichten naar boven. En vorige week nog dook het bericht op dat Anthony Weiner pikant had zitten appen met een vijftienjarig meisje. Het is begrijpelijk dat Huma de eer aan zichzelf heeft gehouden.

videotrailers & clips