Alone in Berlin (2016)

In the heart of terror, they resist everyday life.

Weinig nieuws onder de zon in deze aftrap van een reeks verfilmingen van waargebeurde Tweede Wereldoorlogverhalen.
play

5,9 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Duitsland
103 Min Verenigd Koninkrijk

Berlijn, 1940. Het echtpaar Otto en Anna Quangel krijgt het nieuws dat hun enige kind om het leven gekomen is op het slagveld. Ze besluiten het Nazi-regime op hun eigen manier te weerstaan, maar al snel heeft de Gestapo het op hen voorzien.

Regie
Vincent Perez
Cast
Emma Thompson, Daniel Brühl, Mikael Persbrandt, Brendan Gleeson, Katharina Schüttler, Lars Rudolph, Marko Dyrlich, Jacob Matschenz, Hans Martin Stier, Sanne Schnapp, Jürgen Tarrach, Louis Hofmann, Rafael Gareisen, Holger Handtke, Monique Chaumette, Imogen Kogge, Ernst Stötzner, Uwe Preuss, Godehard Giese, Joachim Bissmeier, Rainer Reiners, Hildegard Schroedter, Katharina Abt, Chris Theisinger, Gisa Flake, Michael Scheel, Joshua Grothe.
Release
15.06.2016
Release NL
27.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Vincent Perez | Cast: Brendan Gleeson (Otto Quangel), Emma Thompson (Anna Quangel), Daniel Brühl (inspecteur Escherich), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2016

Ieder jaar komen er weer nieuwe films over de Tweede Wereldoorlog uit. In 2017 lijkt de nadruk te gaan liggen op waargebeurde verhalen. Zo blaast Christopher Nolan een bekende evacuatiemissie opnieuw tot leven in zijn zomerblockbuster Dunkirk en presenteren zowel Anthropoid als HHhH later in het jaar een interpretatie van de Tsjechisch-Britse liquidatieoperatie 'Anthropoid'. Ook gebeurtenissen die de geschiedenisboekjes niet hebben gehaald, lenen zich goed voor verfilmingen. The Zookeepers Wife en Alone in Berlin belichten de buitengewone dingen die gewone mensen deden tijdens het naziregime. Aan Alone in Berlin de eer om deze reeks oorlogsfilms af te trappen. Het is echter maar de vraag of veel mensen de smaak te pakken zullen krijgen na deze formulefilm.

Eén ding kunnen we alvast verklappen over bovenstaande WOII-parade: wie niet houdt van grotendeels Engelstalige acteurs die zich voor de gelegenheid een Duits, Pools of bijvoorbeeld Tsjechisch accent aanmeten, kan beter wegblijven. In i]Alone in Berlin[/i] wordt hier en daar nog wat Duits gekrabbeld, maar naast een 'heil Hitler' hier en daar is het slechts Engels dat klinkt. Gelukkig heeft Alone in Berlin met Brendan Gleeson en Emma Thompson in de hoofdrollen serieus acteergeweld in huis. Het tweetal speelt Otto en Anna Quangel, een Berlijns echtpaar dat na de dood van hun zoon besluit om ansichtkaarten met anti-Hitlerleuzen te verspreiden. Aan Gestapo-inspecteur Escherich de taak om ze op te sporen. Daniel Brühl keert met deze rol terug naar het type personage waarmee hij zich met Inglorious Bastards internationaal in de kijker speelde. De Tarantino-film lijkt Brühl gelanceerd te hebben als de nieuwe Duitse badguy, want hij is na Alone in Berlin ook in The Zookeeper's Wife te bewonderen in een soortgelijke rol.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Alone in Berlin

acties