De Premier

De Premier (2016)

Warrige en zwaarmoedige thriller, waarin Amerikaanse invloeden het Belgisch vernuft overschaduwen.
play

6,1 details

  • 115 Min
  • Thriller
  • België
115 Min België

De Belgische premier wordt ontvoerd. Om levend te ontkomen, moet hij de Amerikaanse president vermoorden.

Regie
Erik Van Looy
Cast
Saskia Reeves, Koen De Bouw, Katelijne Damen, Adam Godley, Dirk Roofthooft, Tine Reymer, Nicolas de Pruyssenaere, Wim Willaert, Norman Baert, Charlotte Vandermeersch, Torsten Colijn, Nathan Wiley, Truus de Boer, Véronique Seghers, Ali Akkul, Isabelle van Hecke, Stijn Van Opstal, Jeroen Van der Ven, Filip Hellemans, Sid Van Oerle.
Release NL
02.03.2017
Release DVD
17.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Erik Van Looy | Cast: Koen De Bouw (premier), Tine Reymer (Christine), Charlotte Vandermeersch (Eva), Dirk Roofthooft (chef), Stijn Van Opstal (chauffeur), Saskia Reeves (US president), Adam Godley (chief of security) | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2016

De Belgische premier wordt gechanteerd om de president van de Verenigde Staten te vermoorden, met zijn gegijzelde gezin als dwangmiddel. Het klinkt als een typische Hollywoodthriller, maar komt toch echt uit de filmstallen van onze zuiderburen. Mogelijk kan De Premier in tijden van politieke beroering wat maatschappijkritiek verschaffen of de boel wat draaglijker maken met luguber entertainment.

De regeringsleider wordt op gewelddadige wijze uit zijn welgestelde leventje gehaald en zit algauw vastgebonden aan een stoel in een verlaten koeltoren; fraai in beeld gebracht en zonder fratsen. Na een korte realiteitscheck en het uitleggen van de regels, wordt hij geëscorteerd door de gehaaide 'chauffeur'. Hier begint een kat-en-muisspel, waarbij de premier probeert te ontsnappen en de chauffeur hem in het gareel moet houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

De Premier Nieuwsberichten