Soof 2 (2016)

Vervolg op de succesvolle Nederlandse romkom uit 2013. De fijne cast heeft zichtbaar plezier in het spelen van de rollen.
play

5,6 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
100 Min Nederland

Soof en Kasper hebben het geprobeerd, maar het kan niet meer anders. Ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert vrolijk te blijven maar raakt de controle helemaal kwijt.

Regie
Esmé Lammers
Cast
Birgit Schuurman, Daan Schuurmans, Fedja van Huêt, Lies Visschedijk, Anneke Blok, Achmed Akkabi, Maryam Hassouni, Pip Pellens, Elise van 't Laar, Jacqueline Blom, Tjebbo Gerritsma, Eva Laurenssen, Lobke de Boer, Patrick Stoof, Oscar Aerts, Dick van den Toorn, Daniel Karaty, Brent Schoemaker, Niek Schoemaker, Miron Bilski, Pauline Casper.
Release
08.12.2016
Release NL
08.12.2016
Release DVD
28.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Esmé Lammers | Cast: Lies Visschedijk (Soof), Fedja van Huêt (Kasper), Daniel Karaty (Jim), Achmed Akkabi (Bauke), Daan Schuurmans (dierenarts Thomas), Lobke de Boer (Sasha), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2016

Waarom Soof in 2013 flink de bioscoopkassa's deed rinkelen, is niet moeilijk te verklaren. Het personage werd bedacht door de zusjes Antoinette Beumer (regie) en Marjolein Beumer (scenario), en vormde het Nederlandse antwoord op de mateloos populaire Bridget Jones. Een huisvrouw van middelbare leeftijd, die al struikelend door het leven gaat: daar kon het (vrouwelijke) bioscooppubliek zich wel mee identificeren. De situaties binnen Soofs werk- en gezinsleven waren grappig, maar vooral ook heel herkenbaar neergezet. Voor deel twee werd het regiestokje overgedragen aan Esmé Lammers (de vrouw van Dick Maas); zij weet de plezierige toon van het origineel vast te houden, maar kiest tegelijkertijd voor een wat serieuzer uitgangspunt.

Want Soof 2 is nog geen tien minuten goed en wel aan de gang, of het hoge woord is er al uit: Kasper wil van Soof scheiden. Zelfs de ellenlange sessies met de relatietherapeut hebben niet kunnen voorkomen dat hun huwelijk op de klippen is gelopen. Het enige wat nog rest, is de vraag naar wie de therapeut de factuur moet opsturen. Zoals je mag verwachten van een romantische komedie die is geïnspireerd op de Bridget Jones-reeks, ligt de humor er telkens duimdik bovenop en zijn de grappen prima getimed. Al zijn sommige zaken wel een beetje erg cartoonesk en flauw. Bijvoorbeeld wanneer Kasper en Soof naar buiten lopen en er spontaan een regenbui losbarst en posters in beeld verschijnen, met teksten als: 'Lach en je wordt vanzelf gelukkig'.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Soof 2 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Soof 2

acties