Office Christmas Party (2016)

Party like your job depends on it

Een kerstfeest waarvan alleen te genieten valt met een flinke slok glühwein achter de kiezen.
play

5,1 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Als zijn stijve CEO-zus dreigt zijn winkel te sluiten, besluit de eigenaar zo'n goed kerstfeest te plannen dat hij een grote klant binnenhaalt en de dag kan redden. Maar het feestje loopt al snel uit de hand.

Regie
Josh Gordon
Will Speck
Cast
Jennifer Aniston, Jamie Chung, Olivia Munn, Jason Bateman, T.J. Miller, Randall Park, Abbey Lee, Kate McKinnon, Rob Corddry, Courtney B. Vance, Matt Walsh, Adrian Martinez, Karan Soni, Oliver Cooper, Jillian Bell, Sam Richardson, Da'Vine Joy Randolph, Vanessa Bayer.
Release
08.12.2016
Release NL
08.12.2016
Release DVD
29.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Gordon en Will Speck | Cast: Jason Bateman (Josh Parker), T.J. Miller (Clay Vanstone), Jennifer Aniston (Carol Vanstone), Olivia Munn (Tracey Hughes), Courtney B. Vance (Walter Davis), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2016

Het heeft iets heerlijk truttigs: dat kaasplankje, waarmee kantoormedewerkster Mary komt aanzetten tijdens een vergadering op haar werk. Op de agenda staat de organisatie van een groot kerstfeest in het bedrijfspand. Uiteraard volstaat een simpel kaasplankje dan niet. Er moet gezopen, gesnoven en gefeest worden; het liefst zo idioot en uitbundig mogelijk. Met Office Christmas Party geven regisseurs Josh Gordon en Will Speck het kerstfeest de Project X-behandeling, waardoor dit bezopen feestje vooral een beetje aanvoelt als een nutteloze herhalingsoefening.

Want feestfilms van dit kaliber hebben we vaker gezien. Het probleem is dat bijna de volledige speelduur van honderdvijf minuten is opgehangen aan dat ene, grensoverschrijdende feest. Vanuit verhaaltechnisch oogpunt is zo'n feest totaal niet interessant; het is vooral een vrijbrief voor de scenarioschrijvers om zo lui en onbekommerd mogelijk te werk te gaan. Het enige wat de makers kunnen doen om het gebrek aan een verhaal te verbloemen, is zoveel mogelijk politiek incorrecte situaties bedenken. En als het even kan die situaties ook nog een beetje creatief opdienen.

alle artikelen (2)

Office Christmas Party Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Office Christmas Party

acties