In de lijn van Verliefd op Ibiza mikt deze zonnige romkom in Suriname op een zo breed mogelijk publiek.
play

4,6 details

  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland

Axel is een Surinamer die al 20 jaar in Nederland woont en contact met zijn roots kwijt is. Hij is getrouwd met de Nederlandse Victoria en is al die tijd niet meer terug geweest naar zijn geboorteland. Als zijn vrijgevochten moeder Gladys de familie bij elkaar roept voor Kerst omdat ze iets belangrijks moet vertellen, gaat hij samen met zijn vrouw, haar zus Mirna en vooral met tegenzin terug naar Suriname. Wat volgt is een rollercoaster aan avonturen onder de Surinaamse zon.

Regie
Marc Waltman
Cast
Pip Pellens, Sanne Vogel, Beppie Melissen, Mike Libanon, Leo Alkemade, Imanuelle Grives, Edwin Jonker, Fockeline Ouwerkerk, Sergio IJssel, Jade Olieberg, Sanne Langelaar, Yannick Jozefzoon, Oscar Aerts, Glenn Durfort, Juvat Westendorp, Lucretia van der Vloot, Jörgen Raymann, Jetty Mathurin, Aisa Winter, Prem Radhakishun.
Release
02.03.2017
Release NL
02.03.2017
Release DVD
14.07.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc Waltman | Cast: Leo Alkemade (Axel), Edwin Jonker (Virgil), Fockeline Ouwerker (Victoria), Pip Pellens (Wonnie), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2017

Ruim veertig jaar geleden leek het voor regisseur Pim de la Parra een droom die uitkwam. Ter gelegenheid van de Surinaamse onafhankelijkheid maakte hij Wan Pipel, een kleurrijke lofzang aan zijn vaderland. Het 'Wilhelmus van Suriname', merkte vriend en collega Wim Verstappen op. Maar in Nederland bleven de bezoekers weg en werd de film een financiële strop. Anno 2017 doet het team achter Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft een nieuwe poging.

Tuintje in Mijn Hart wordt in de publiciteit op geen enkele manier in verband gebracht met de film uit 1976, maar de overeenkomsten zijn overduidelijk. In beide films is de hoofdpersoon een geboren Surinamer die een leven in Nederland heeft opgebouwd maar vanwege zijn zieke moeder afreist naar Paramaribo, waar hij weer wordt gegrepen door de lokale cultuur. Verschil: de nieuwe versie is aangevuld met uiteenlopende verhaallijntjes, geheel in lijn met bovengenoemde romkom-hits.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Tuintje in mijn Hart Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Tuintje in mijn Hart

acties