Can You Ever Forgive Me?
Drama over valsheid in geschrifte en depressie komt tot leven dankzij Oscargenomineerde Melissa McCarthy en Richard E. Grant.
play

7,7 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

'Can You Ever Forgive Me?' verwijst naar de memoires van Lee Israel. Tussen de jaren '60 en '80 schreef zij artikelen voor diverse magazines. Ook mocht ze de biografieën van actrice Tallulah Bankhead, actrice Katharine Hepburn en journaliste Dorothy Kilgallen samenstellen. Toen het begon tegen te zitten, en haar werk niet meer gepubliceerd werd, greep ze naar de fles. Om weer geld in de kas te krijgen ging ze brieven van overleden schrijvers en acteurs vervalsen, wel meer dan 400. Samen met behulp van haar vriend Jack wist ze hier geld uit te slaan. Israel hield deze praktijken een jaar lang in stand. In 1993 pleitte ze schuldig te zijn aan samenzwering en het transporteren van gestolen goed. Ze kreeg een half jaar huisarrest en stierf in 2014.

Regie
Marielle Heller
Cast
Melissa McCarthy, Richard E. Grant, Stephen Spinella, Shae D'Lyn, Dolly Wells, Anna Deavere Smith, Jane Curtin, Ben Falcone, Pun Bandhu, Gregory Korostishevsky, Eric LaRay Harvey, Marc Evan Jackson, Brandon Scott Jones, Christian Navarro, Rosal Colon.
Release
01.09.2018
Release NL
21.02.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Marielle Heller | Cast: Melissa McCarthy (Lee Israel), Richard E. Grant (Jack Hock), Jane Curtin (Marjorie), Dolly Wells (Anna), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2018

Kunnen we Lee Israel ooit vergeven? Ze beging een van de grootste zondes die schrijvers kunnen begaan: valsheid in geschrifte. Hollywood kan haar inmiddels wel vergeven, getuige de dankbare verfilming van haar gelijknamige memoires die Oscarnominaties opleverden voor Melissa McCarthy en Richard E. Grant. De aangename, lichtkomische filmversie schetst een sympathiek portret van de schrijver, waarbij haar misdaden een manier zijn om een depressie te boven te komen.

Melissa McCarthy klimt samen met haar personage Lee Israel uit een diep dal. McCarthy werd een paar jaar geleden nog genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in Spy, maar daarna volgde met Ghostbusters, Life of the Party en The Happytime Murders de ene flop na de andere. De rol van Lee Israel gaf McCarthy de kans om een nieuwe kant van zichzelf als actrice te laten zien. Hoewel ze haar komische talent nog wel aanboort voor een aantal snedige opmerkingen, kan ze ook eens laten zien dat ze veel dramatisch talent in huis heeft.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Can You Ever Forgive Me? Nieuwsberichten