Pijnlijk moment voor Julianne Moore: tijdens filmopnames ontslagen, maar kan lange neus trekken

Pijnlijk moment voor Julianne Moore: tijdens filmopnames ontslagen, maar kan lange neus trekken

Melissa McCarthy kreeg uiteindelijk de rol en was zelfs genomineerd voor een Oscar.

Soms worden acteurs ontslagen terwijl de opnames van een film al bezig zijn. Meestal gaat dat om minder bekende namen, maar het gebeurt ook dat het wel een bekende ster is. Zo was het normaal Julianne Moore die de hoofdrol ging spelen in Can You Ever Forgive Me?, maar uiteindelijk werd ze ontslagen en vervangen door Melissa McCarthy.

Can You Ever Forgive Me? kwam uit in 2018 en was een van de beste films van dat jaar. Het was genomineerd voor alle grote awards waaronder voor de Golden Globes en de Oscars. Uiteindelijk won de film geen Golden Globes en Oscars, maar Moore blijft het jammer vinden dat ze de rol niet heeft mogen spelen.

Biografie
Can You Ever Forgive Me? is een biografische film gebaseerd op de gelijknamige memoires van Lee Israel. Het volgt Lee Israel (McCarthy), een Amerikaanse schrijfster die tussen de jaren 1960 en 1980 artikelen schreef voor diverse magazines. Ze mocht ook biografieën samenstellen van onder andere Katherine Hepburn en Tallulah Bankhead. Toen de biografie over Estée Lauder flopte en haar werk niet meer gepubliceerd werd, greep ze naar de fles.

Dit bracht haar in financiële problemen. Om geld te verdienen begon ze met het vervalsen van brieven, zogezegd geschreven door overleden schrijvers en acteurs. Ze verkocht de brieven, wel meer dan 400, via haar vriend Jack Hock (Richard E. Grant), die uiteindelijk door de FBI gearresteerd werd waardoor haar bedrog aan het licht kwam.

Andere weg
Het is de scenarioschrijfster en oorspronkelijke regisseur van de film Nicole Holofcener die besloten had om Moore te ontslaan. Ze wou een andere weg inslaan. Moore onthulde haar ontslag begin 2019 terwijl ze haar rol in Gloria Bell promootte.


Ze zei toen dat ze Can You Ever Forgive Me? nog steeds niet had gezien omdat het voor haar nog steeds te pijnlijk was, maar ze benadrukte dat ze niet boos was op de uiteindelijke ster van de film, Melissa McCarthy. Moore beschreef haar ontslag als een eenvoudige kwestie van creatieve verschillen. "Ik denk dat ze niet hield van wat ik deed", zei Moore over Holofcener. "Ik denk dat haar idee van waar het personage was, anders was dan mijn idee van waar het personage was, en daarom heeft ze me ontslagen."

Gloria Bell
Zelfs voor de grootste sterren in Hollywood kan het pijnlijk zijn om uit een project te worden gezet, vooral als het project later de lof krijgt en in de prijzen valt, zoals in dit geval. McCarthy werd genomineerd voor zowel een Oscar als een Golden Globe voor haar rol in de film.


Maar Moore is nog steeds een met een Oscar bekroond talent en haar film Gloria Bell kreeg toen ook lovende kritieken, wat alles goed maakte. Haar recentste film May December, waarin ze naast Natalie Portman speelt, is ook een groot succes en is sinds deze week te zien in de bioscoop en zal ook binnenkort beschikbaar zijn op Netflix. Can You Forgive Me? is te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair