The Wailing (2016)

In een Koreaans bergdorpje spelen zich vreemde taferelen af. De schuld wordt gelegd bij een mysterieuze Japanner. Sfeervol horrordrama met Bijbelverwijzingen.
play

7,6 details

  • 156 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Fantasy
  • Horror
  • Drama
  • Zuid-Korea
  • Verenigde Staten
156 Min Zuid-Korea

Een vreemdeling komt aan in een klein dorpje. Niet veel later verspreidt zich een ziekte. Een politieman bemoeit zich met de zaak, die al snel persoonlijk wordt. Hij moet zijn dochter redden en dus het mysterie oplossen.

Alt titel
Goksung
Regie
Hong-jin Na
Cast
Jun Kunimura, Jeong-min Hwang, So-yeon Jang, Kang-gook Son, Do Won Kwak, Woo-hee Chun, Han-Cheol Jo, Jin Heo, Sung-yeon Park, Chang-gyu Kil, Do-Yoon Kim, Hwan-hee Kim.
Release
11.05.2016
Release NL
06.10.2016
Release DVD
20.06.2017

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Na Hong-Jin | Cast: Kwak Do Won (Jong-Gu), Hwang Jung-Min (Il-Gwang), Jun Kunimura (de vreemdeling), Chun Woo-Hee (vrouw zonder naam), e.a. | Speelduur: 156 minuten | Jaar: 2016

Horror is vaak een flinke klap in je gezicht, maar kan ook een serie speldenprikjes zijn of prettig geaai dat door de duur ervan geleidelijk aan gaat irriteren. Het Zuid-Koreaanse The Wailing valt in deze laatste categorie. Schrikeffecten blijven achterwege, omdat regisseur Na Hong-Jin te zich toelegt op het schetsen van de sfeer en omgangsvormen in een klein bergdorpje. Daar passen 'jump scares' nu eenmaal moeilijk bij. Wat Hong-Jin ons presenteert is een op momenten langdradig epos dat door het tempo soms de onderliggende thematiek verdringt. Het is dus niet altijd de juiste vorm van irritatie die de filmmaker weet op te roepen. The Wailing bevat desondanks voldoende potentieel en vormt een prettige afwisseling met de op effectbejag gerichte horror die doorgaans de bioscopen aandoet.

In het dorpje zijn vreemde zaken gaande. Aan de onhandige politieman Jong-Gu de taak om het mysterie op te lossen. Hij wordt middenin de nacht naar een bizar moordgeval geroepen. Een plattelandsvrouw is op brute wijze afgeslacht en haar apathische echtgenoot zit met witte pupillen en onder de bloederige blaren op de veranda. De bizarre misdaad vormt de aftrap van een reeks zonderlinge voorvallen waarbij menig dorpeling sneuvelt. Er worden allerhande verklaringen aan gegeven, maar uiteindelijk leiden de verdenkingen naar een excentrieke Japanner die onlangs in het dorp is komen wonen. De zaak krijgt voor Jong-Gu een persoonlijk tintje als zijn jonge dochter erbij betrokken raakt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Wailing Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Wailing

acties