Ridley Scott produceert mogelijk remake Koreaanse topper 'The Wailing'

Ridley Scott produceert mogelijk remake Koreaanse topper 'The Wailing'

Of de remake er uiteindelijk komt, is echter nog maar de vraag.

Na een enorm aantal laaiend enthousiaste recensies en een plaatsje op 'Beste Films van 2016'-lijstjes (waaronder die van FilmTotaal!) is het weinig verrassend dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden van een Engelstalige remake van Na Hong-jins semi-bovennatuurlijke thriller The Wailing. Ridley Scotts Scott Free heeft nu interesse getoond in het kopen van de remake-rechten.

De oorspronkelijke film gaat over een politieagent die samenwerkt met een sjamaan en een mysterieuze vrouw om een reeks mysterieuze moorden te onderzoeken en een ziekte die uitbreekt in de bergen van Zuid-Korea. De incidenten gaan gepaard met de aankomst van een mysterieuze oude Japanse man in het gebied.

Hosung Kim van Fox International vertelde Screen Daily dat een remake van The Wailing een behoorlijk uitdaging wordt omdat de film zo'n specifieke toon heeft. Kim geeft dan ook dat ze de originele film zoveel mogelijk in bescherming willen nemen:

"Ze zeggen dat The Wailing hen doet denken aan films zoals The Exorcist, The RIng en Seven. De setting en de toon van The Wailing is echter zo specifiek dat het lastig is om er een Westerse remake van te maken. Het is vooral belangrijk wie de film zal regisseren. Ik vertelde RIdley Scott dat de enige regisseur die de remake kan maken Na Hong-Jin is. Maar daar wordt allemaal nog over gesproken. We zijn voorzichtig met het verkopen van de remake-rechten."



NieuwsFilm

meest populair