Tschick (2016)

The Best Summer of All!

Coming- of-age gecombineerd met een roadmovie gebaseerd op de bestseller van Wolfgang Herrndorf.
play

6,7 details

  • 93 Min
  • Familiefilm
  • Komedie
  • Drama
  • Duitsland
93 Min Duitsland

Twee tieners stelen een auto en beginnen met een roadtrip die hun levens voor altijd zal veranderen.

Regie
Fatih Akin
Cast
Nicole Mercedes Müller, Henning Peker, Udo Samel, Tristan Göbel, Sammy Scheuritzel, Uwe Bohm, Anand Batbileg, Bella Bading, Max Kluge, Paul Busche, Florian Wihstutz, Nadine Dubois, Aniya Wendel, Jerome Hirthammer, Justina Humpf, Julius Felsberg, Anja Schneider, Katerina Poladjan.
Release
15.09.2016
Release NL
12.10.2017
Release DVD
14.02.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Fatih Akin | Cast: Tristan Göbel (Maik Klingenberg), Aniya Wendel (Tatjana Cosic), Anand Barbileg (Tschick), e.a.| Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2016

Fatih Akin heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een van de grootste auteurregisseurs van Duitsland met films als Gegen die Wand en Auf die Anderen Zeite. Na komedies, drama's, een documentaire en een historisch epos zet hij met Tschick een nieuw genre op zijn cv: de jeugdfilm.

Maik is een veertienjarige jongen die op school wordt gezien als de freak van de klas. Hij is dan ook de enige die niet wordt uitgenodigd voor het feestje van Tatjana. Maik vindt haar het mooiste meisje ter wereld en bewondert haar van een afstandje. Niet uitgenodigd worden, doet hem dan ook behoorlijk pijn. Op een dag wordt een nieuwe leerling aan de klas voorgesteld. Tschick neemt plaats op de lege stoel naast Maik, die aanvankelijk niks van hem moet hebben. Tschick is ontzettend intelligent, maar draagt vieze kleding, neemt een fles wodka mee naar school en stinkt nog erger dan Maiks alcoholistische moeder.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Tschick Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Tschick

acties