Arthouse

Jonge filmjuryleden uit 31 landen kiezen 'Goodbye Berlin' van Fatih Akin tot Beste Europese jeugdfilm

Oftewel, ze geven de film die ook bekend is als 'Tschick' de EFA Young Audience Award 2017.

door Kaj van Zoelen om 09:48 in Arthouse
Goodbye Berlin (Tschick) van Fatih Akin wint Young Audience Award 2017 voor beste Europese jeugdfilm.

In een echte Europese verkiezing hebben kinderen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar op zondag 7 mei tijdens de Young Audience Film Day in 37 Europese steden, waaronder Amsterdam, de Duitse film Goodbye Berlin (Tschick) van Fatih Akin uitgeroepen tot winnaar van de Young Audience Award 2017, de beste Europese jeugdfilm. De film vertelt over de zomer waarin tiener Maik en zijn Russische vriend Tschick samen een onvergetelijke reis beleven. 

In Amsterdam vond de verkiezing door ± 80 jonge juryleden plaats in EYE Filmmuseum. De presentatie was in handen van de acteurs Ko Zandvliet en Jonas Smulders.

Als antwoord op de huidige situatie in Europa en als bijdrage aan de integratie, deden aan deze zesde editie van de EFA Young Audience Award verkiezing ook vluchtelingenkinderen mee. Net als in 2016 bekeken in Berlijn, op initiatief van de European Film Academy in samenwerking met Berlin Akademie der Künste  (Academy of Arts), vluchtelingenkinderen samen met kinderen uit die stad de genomineerde films, overlegden met elkaar en als leden van de Europese jury brachten zij ook hun stem uit op de uiteindelijke winnaar.  Deze speciale gebeurtenis werd georganiseerd in samenwerking met Yorck Bioscooponderneming en gesteund door de  Federal Agency for Civic Education. 

Na het bekijken van de drie genomineerde films, konden 2000 jonge filmliefhebbers uit heel Europa hun stem uitbrengen. Via een live video-verbinding werden de resultaten uit alle landen verzameld in Erfurt (Duitsland), waar de Duitse actrice en comedienne Gesa Dreckmann de awardsceremonie leidde. Deze kon men online via een live stream volgen en blijft beschikbaar via VOD. EFA Director Marion Döringoverhandigde de award aan de winnaars.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm