Remainder (2015)

Tom Sturridge moet zijn leven bij elkaar puzzelen nadat hij geheugenverlies heeft opgelopen.
play

6,0 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
103 Min Verenigd Koninkrijk

Op een dag loopt de jonge Tom over straat, als er een zwaar object op zijn hoofd valt. Hij herinnert zich niets meer, en krijgt van de bank waar het voorval plaatsvond een schadevergoeding van 8,5 miljoen pond. Als hij tenminste zwijgt. Een ding weet Tom nog: een jongen bovenaan een trap wijst alsmaar naar een oud vrouwtje. In de hoop het weer te weten, koopt Tom het gebouw waarin het vrouwtje woont en ensceneert hij het voorval steeds weer.

Regie
Omer Fast
Cast
Andrew Havill, Ed Speleers, Tom Sturridge, Nicholas Farrell, Tim Plester, Jumayn Hunter, Laurence Spellman, Arsher Ali, Attila G. Kerekes, Shaun Prendergast, Cush Jumbo, Jacqueline Macaulay, Elias Esser, Sasha Frost, Benjamin Davies, Lanre Malaolu, Maxamillian Johnstone.
Release
12.05.2016
Release NL
03.11.2016
Release DVD
28.02.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Omer Fast | Cast: Tom Sturridge (Tom), Cush Jumbo (Catherine), Arsher Ali (Naz), Ed Speleers (Greg), e.a.| Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2016

Het boek Remainder van Tom McCarthy verscheen in 2007 en groeide door mond-tot-mondreclame uit tot een ware culthit. Een verfilming liet even op zich wachten, wellicht door het wat lastige bronmateriaal.

De film begint wanneer er een zwaar object van een steiger valt en terecht komt op Tom, een toevallige voorbijganger. Hij wordt wakker met geheugenverlies en heeft enkel een paar flarden aan herinneringen. Als hij een flinke schadevergoeding ontvangt, besluit hij dit te gebruiken om zijn geheugen op te frissen. Hij neemt de flarden die hij nog heeft als uitgangspunt en probeert deze te recreëren in de hoop dat hij hiermee meer herinneringen zal terugkrijgen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Remainder

acties