Un tango más

Un tango más (2015)

Passie op de planken in documentaire over Argentiniës beroemdste tangopaar.
play

6,7 details

  • 85 Min
  • Documentaire
  • Musical
  • Argentinië
  • Duitsland
85 Min Argentinië

Het leven en liefdesverhaal van de beroemde tangodansers Maria Nieves Rgo en Juan Carlos Copes. Zij leerden elkaar als tieners kennen, dansten bijna vijftig jaar met elkaar, maar werden tijdens een pijnlijke scheiding uit elkaar gehaald.

Alt titel
Our Last Tango
Regie
German Kral
Cast
Pablo Verón, Juan Carlos Copes, Melina Brutman, Johana Copes, Leonardo Cuello, Alejandra Gutty, Juan Malizia, Pancho Martínez Pey, María Nieves Rego, Ayelén Álvarez Miño.
Release
12.09.2015
Release NL
10.11.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: German Kral | Cast: Juan Carlos Copes, Maria Nieves Rego, e.a.| Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2015

Maria Nieves Rego and Juan Carlos Copes brachten de tango van de salons van Buenos Aires naar de rest van de wereld. Vol passie dansten zij voor volle zalen terwijl achter de schermen nog veel meer gaande was. In Ultimo Tango komt Argentiniës beroemdste tangopaar weer samen om te vertellen over hun turbulente leven samen vol liefde, ambitie en haat.

Nieves en Carlos ontmoeten elkaar als ze veertien en zeventien zijn in een tangosalon. De vlam slaat al snel over. In de documentaire vertellen de twee (nu tachtig en drieëntachtig jaar oud) ieder apart hun kant van het verhaal aan een groep jonge tangodansers. Vooral Nieves komt veel aan het woord en vertelt over haar fascinatie voor de tango en hoe zij in Carlos de perfecte partner vond, zowel in de liefde als op de dansvloer. Het combineren van hun stijlen zorgde voor een nieuwe variatie op de tango die aansloeg bij het grote publiek en ze wereldberoemd maakte. Maar na vele jaren samen verlaat Juan haar voor een jongere vrouw. Ze blijven echter samen nog dansen, nu met haat en verachting voor elkaar. Hij fluistert haar tijdens het optreden nare dingen in het oor, zij probeert op haar beurt nog beter te dansen zodat hij het moeilijker zal kunnen bijbenen. Uiteindelijk dumpt Juan haar na vijftig jaar ook als danspartner.

videotrailers & clips