Fai bei sogni

Fai bei sogni (2016)

Aan de buitenkant zie je niets aan hem, maar Massimo kampt met diepe wonden uit zijn verleden.
play

6,2 details

  • 134 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Italië
  • Frankrijk
134 Min Italië

Het is oudejaarsavond 1969. De 9-jarige Massimo is net weeskind geworden. Hij groeit op bij zijn vader en krijgt als hij volwassen wordt een baan als journalist. Al snel krijgt hij paniekaanvallen en gaat hij samen met de dame Elisa op zoek naar de oorzaak van de dood van zijn moeder.

Alt titel
Sweet Dreams
Regie
Marco Bellocchio
Cast
Emmanuelle Devos, Fabrizio Gifuni, Bérénice Bejo, Valerio Mastandrea, Barbara Ronchi, Guido Caprino, Linda Messerklinger, Lorenzo Monti, Drazen Pavlovic, Ferdinando Vetere, Roberto De Francesco, Pier Giorgio Bellocchio, Roberto Herlitzka, Piera Degli Esposti, Manuela Mandracchia, Dario Dal Pero, Nicolò Cabras, Miriam Leone.
Release
12.05.2016
Release NL
29.12.2016
Release DVD
18.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Marco Bellocchio | Cast: Valerio Mastandrea (Massimo), Guido Caprino (vader van Massimo), Bérénice Bejo (Elisa), e.a. | Speelduur: 134 minuten | Jaar: 2016

Voor een jongetje van negen is het waarschijnlijk moeilijk te bevatten wat er in de eerste minuten van Sweet Dreams gebeurt. Danst de kleine Massimo eerst nog onbezorgd met zijn moeder, de volgende scène zit ze apathisch naast hem in de tram. En dan opeens rumoer op de gang terwijl hij in bed ligt. De jonge vrouw die hem net nog liefkozend heeft ingestopt, is dood. Een klap die het ventje onmogelijk kan accepteren.

De Italiaanse filmveteraan Marco Bellocchio, die in 2010 nog indruk maakte met Vincere (over Mussolini's geheime minnares), baseerde zich voor zijn nieuwste film op de autobiografische bestseller 'Ik wens je mooie dromen', geschreven door de adjunct-hoofdredacteur van La Stampa die op jonge leeftijd zijn moeder verloor. In Sweet Dreams staat rouwverwerking dus centraal. Of beter: onverwerkte rouw die dertig jaar na dato nog altijd doorsmeult.

videotrailers & clips