Yôkai daisensô

6,4 details

  • 124 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Japan

Een jong kereltje wordt gekozen als verdediger van het goede. Hij moet samenwerken met oeroude Japanse geesten en wezens uit de mythes, om de krachten van het kwaad te verslaan.

Alt titel
The Great Yokai War
Regie
Takashi Miike
Cast
Etsushi Toyokawa, Sadao Abe, Ryunosuke Kamiki, Hiroyuki Miyasako, Chiaki Kuriyama, Kenichi Endo, Bunta Sugawara, Naoto Takenaka, Renji Ishibashi, Kaho Minami, Kiyoshiro Imawano, Masaomi Kondô, Riko Narumi, Mai Takahashi, Takashi Okamura.

Filmtotaal Recensie

Regie: Miike Takashi | Cast: Kamiki Ryunosuke (Tadashi), Miyasako Hiroyuki, Kuriyama Chiaki (Agi), Sugawara Bunta, Toyokawa Etsushi e.a. | Speelduur: 124 minuten

De jonge, timide Tadashi wordt uitverkoren tot Kiminirijder tijdens een jaarlijkse optocht in zijn dorp. Hij begint pas te begrijpen wat dat betekent als hij opeens allemaal vreemde wezens, yokai, kan zien. Zij vertellen hem dat hij een groot zwaard moet halen bij de Grote Goblin, omdat er een demon is die de mensheid in duisternis wil begraven door de yokai in kwaadaardige, bloeddorstige machines te veranderen. Hoe? Door ze in een vuurzee te gooien die is ontstaan door alle menselijke haat en afkeer natuurlijk!

Miike Takashi heeft met The Great Yokai War weer eens een volkomen krankzinnige film afgeleverd. Zoals hij in Zebraman de superheldenfilm op de hak nam door de clichés van het genre belachelijk te maken en ze tegelijkertijd te eren, doet hij datzelfde nu voor de epische fantasiefilm, de avonturenfilm, de Disneyfilm en de monsterfilm. Hij mengt dit met een scala aan Japanse folklore, veel fantastische figuren en veel humor. Hij neemt zichzelf heel serieus maar tegelijkertijd ook weer absoluut niet en gaat daarin buitensporig ver over de top.