American Pie

American Pie (1999)

There's something about your first piece.

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Het is raar maar om de éen of andere manier had ik de allereerste American Pie nog nooit gezien terwijl ik alle officiële vervolgen al heb gezien en ook enkele van de Direct to DVD sequels op tv heb zien passeren. Nu, de vervolgen volgen was niet zo moeilijk want uitzonderlijk veel gebeurd er hier niet en de iconische scènes ken je zo ook wel vanbuiten.

Maar nu was het dus zover en eerlijk is eerlijk: het is naar mijn gevoel inderdaad de beste High-School tiener film die rond het thema sex werkt. Al talloze films hebben gelijkaardige zaken gedaan (ook de AP-reeks zelf) maar geen enkele bracht deze nagenoeg perfecte balans met zich mee. De film heeft inderdaad puberale humor, maar ook meer intelligentere humor. Daarnaast heeft de film een hart en maakt het het thema niet belachelijk maar is er wel in éen van de personages een zekere herkenbaarheid. Deze balans zorgt ervoor dat je zowel genoeg lachmomenten zal hebben maar eveneens ook een paar keer nadenkt. Want hoewel de meeste van deze cast het niet hebben kunnen maken in Hollywood leveren ze hier wel een meer dan degelijke prestatie af waarbij elke relatie redelijk perfect wordt neergezet. Daarnaast heeft de film een resem aan iconische scènes die op je netvlies blijven staan voor de rest van je leven en als de credits verschijnen heb je een heerlijke tienerkomedie achter de rug die meer heeft gebracht dan je zou verwachten.

American Pie is een uitstekende komedie die een perfecte balans brengt tussen soorten humor, personages, realiteit en een hart.

7,5/10

dloko

Avatar

Ik heb destijds enorm genoten van deze film, toen was ik 14. Geen idee wat ik er nu van zou vinden, van mij hoeft het inmiddels niet meer.

Vind het trouwens diep triest dat sommige mensen op zo'n arrogante wijze deze film afzeiken, veel mensen hier denken dat ze beter zijn dan een ander vanwege hun verfijnde filmkeuze. Het mag dan geen topfilm zijn maar je hoeft er niet zo elitair over te doen (of over de mensen die er wel graag naar kijken).

just_a_girl

Avatar

Weet je wat mij opvalt? Dat de een de film afkraakt, en dat de andere dat dan nog net iets beter wilt doen... Het is geen wedstrijd! En als jullie dan nog gelijk zouden hebben....... NOT!

Dit is gewoon een lekkere film die je met je verstand op nul en blik op oneindig (wel op de tv gericht natuurlijk...) moet kijken!
Dat het geen film van het hoogste niveau is, dat weet iedereen... Waarom dan nog moeite doen om dat hier duidelijk te maken?

Gewoon ff normaal doen allemaal he?