Get Out (2017)

Just because you're invited, doesn't mean you're welcome.

Reviews (2)

Frietgezicht

Avatar

SPOILER ALERT

Get Out wordt overal geprezen dus was erg benieuwd naar dit filmpje maar vind de film toch een beetje overrated hoewel zeker goed en vermakelijk.

Het trage begin vind ik vooral interessant omdat het zo mysterieus is. Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren en wat er aan de hand is en dat trekt mij helemaal in de film.

Het begin met een aanrijding met een hert is al mysterieus maar achteraf heb ik geen idee of daar een diepere boodschap in verborgen zit of dat het gewoon echt totaal niks toevoegt aan het verhaal van de film.
Interessante scene die achteraf juist weer niks lijkt te betekenen.

Daarna is het vooral mysterie en geen horror waar ik volgens mij naar kijk.
De vreemde mensen(hoewel ik de broer vooral irritant vond en van mij wat anders geschreven had mogen zijn) maken mij erg nieuwsgierig maar ook daar denk ik achteraf soms bij waar sommige dingen op slaan.

Op een gegeven moment komt de tuinman als een gek op hem afgerend en rent dan langs hem maar waar sloeg dat op?Lijkt alleen gedaan om het publiek even een spannende creepy scene te bezorgen maar als je de film afkijkt is er geen reden te vinden voor dit gedrag.

En dat is het probleem voor mij bij deze film. De film is interessant door mysterie maar zodra het einde nadert ontspoort de film heel erg.
Operatiekamers en rare manieren om hersenen ofzo over te plaatsen,overdreven horror opeens met allerlei bloederige scenes en het begin allemaal met dat spul van die stoel in zijn oren(hoe kon hij dat erin doen als die vastgebonden zit????)
Het gaat compleet los en over de top om daarna veel vragen over te laten.

Als die opa en oma die donkere werknemers overneemt om door te leven waarom dan dat rare gedrag en waarom werken als slaven voor de familie waar ze zelf dus bij horen.
Ze lopen s'nachts rond en doen allerlei klusjes,waar slaat het op?

En waarom al die hypnose onzin als ze alleen zijn ogen willen? Allemaal om het verhaal te rekken. Ze hadden net zo goed een verdovend middeltje in zijn drankje of eten kunnen doen bij het 1ste diner en ze hadden hem al gehad,al dat acteren was dus totaal niet nodig.

Eigenlijk vond ik het dus een goede film tot het einde waar voor mij allerlei plotholes duidelijk worden of ik begrijp sommigen dingen maybe niet maar het zwakt de film wel af als totaalplaatje.
Een 7 omdat ik mij prima vermaakt heb.

Sulake

Avatar

Ik ben totaal geen fan van horror. Vaak omdat het zo onrealistisch is maar ondanks dat heeft Get Out mij wel weten te overtuigen dat het ook oké kan zijn. Natuurlijk heb je wel de bloederige scenes die nogal overdreven zijn maar toch vond ik dat nog redelijk aanvaardbaar in de gehele film.

Het verhaal werd rustig opgebouwd en naarmate middenin het verhaal werd het alsmaar spannender en spannender. In de film kwam voor mij regelmatig racisme naar boven waar de film misschien ook een beetje over gaat?

Wat ik ook goed vond is het mysterieuze, dat maakt het fijn en zorgt ervoor dat je interesse in de personages blijft hangen. Het plot was eerder verrassend hoewel ze hier misschien wat meer tijd aan mochten besteden en ook aan het verhaal achter de personages zelf maar ik had zeker niet het gevoel dat het snel snel was afgehandeld. Deze film is zeker een aanrader!