Kimi no na wa.

Kimi no na wa. (2016)

Experience Japan's #1 film of 2016, from visionary director Makoto Shinkai

Reviews (1)

Mav Damian

Avatar

Film eens gekocht bij de fnac voor maar liefst €19,99 (wat al f*cking veel is voor een film), maar na de film hebben gezien was dit echt wel het geld waard.

Nu ik ben niet een een grote fan van anime alhoewel de meeste verdomd goed verhalen kunnen vertellen en ook goede humor, actie en emoties kunnen tonen of geven aan de kijkers dat veel Amerikaanse film/seriemakers nog van kunnen leren. Dat is zowat de redenen waarom ik anime wel interessant vindt en waarom ik deze nog gekocht heb.

Het plot is wel niks nieuws. Twee mensen, een jongen en een meisje, die door onbekende redenen van lichaam verwisselen. Dat is zowat het plot, maar toch is dit verhaal verfrissend en orgineel.
Ook is deze film zeer emotioneel. 10× emotioneler dan een Amerikaanse dramafilm want holy sh*t wat wist deze mij nog zeer emotioneel te raken. Iets wat niet vaak gebeurd bij mij. Van ongeveer de helf van de film tot en met het einde was het zeer emotioneel.

Ook was deze film adembenemend mooi getekend. Van de mooie kleuren tot de details bij deze tekenfilm. Mijn god dat maakt me echt blij eens te zien in plaats van al die animatiefilms van Disney tegenwoordig wat natuurlijk niks mis mee is maar ik zie graag dat men eens terug tekenfilms maakt.

Dus als je samen met je vriend(in) een romantische film wilt zien is deze echt wel een aanrader.
Een 8.5