Kimi no na wa. (2016)

Experience Japan's #1 film of 2016, from visionary director Makoto Shinkai

Enorme Aziatische hit is prachtig geanimeerd, mooi verteld en eindelijk hier te zien.
play

8,0 details

  • 106 Min
  • Animatie
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Japan

Mitsuha is de dochter van de burgemeester van een klein bergdorpje. Ze is een studente die samen met haar zus bij haar grootmoeder woont. Ze is erg ongeïnteresseerd in de shinto-rituelen en heeft geen zin om haar vader te helpen met de verkiezingsstrijd. Ze droomt ervan om het saaie dorpje te verlaten en haar geluk te proberen in Tokio. Taki is een student in Tokio die parttime werkt in een Italiaans restaurant. Elke nacht heeft hij een vreemde droom waarin hij verandert in een meisje dat in een bergdorpje woont.

Alt titel
Your Name
Regie
Makoto Shinkai
Cast
Ryunosuke Kamiki, Marc Diraison, Kana Hanazawa, Sayaka Ohara, Aoi Yuki, Kazuhiko Inoue, Mone Kamishiraishi, Fûrin Cha, Ryô Narita, Ray Chase, Kaito Ishikawa, Nobunaga Shimazaki, Masaki Terasoma, Kevin T. Collins, Kanon Tani, Yuka Terasaki, Takashi Onozuka, Yôhei Namekawa.
Opbrengst
$ 174.027.382
Release
03.07.2016
Release NL
02.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Makoto Shinkai | Cast: Ryûnosuke Kamiki (Taki Tachibana), Mone Kamishiraishi (Mitsuha Miyamizu), Ryô Narita (Katsuhiko Teshigawara) e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2016

Your Name brak vorig jaar in heel Azië allerlei records. De nieuwste film van Makoto Shinkai (5 Centimeters Per Second, Children Who Chase Lost Voices From Deep Below) werd in China en Thailand de succesvolste Japanse film ooit, en in Japan zelf de op één na succesvolste film ooit, na Hayao Miyazaki's Spirited Away. Ondanks dat Shinkai die film niet van de troon stootte, zien velen hem als de troonopvolger van Miyazaki, de koning van de Japanse animatiefilm.

Inmiddels staat de film al op nummer drieëntachtig van IMDb's top tweehonderdvijftig, een indicatie van de internationale populariteit van de film. Niet onterecht, want Your Name is een wonderschone film die zeer mooi geanimeerd is en sterk wordt verteld. Het verhaal leent zich bovendien bij uitstek voor een animatiefilm. Net zoals eerdere films van Makoto Shinkai is Your Name een coming-of-agedrama over twee jonge mensen die verliefd worden onder bijzondere omstandigheden. In dit geval zijn dat parallelle tijdlijnen en verwisselingen van lichaam en geest.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Kimi no na wa. Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Kimi no na wa.

acties