The Sense of an Ending (2017)

Unravel the truth.

Verfilming van Julian Barnes' bestseller is een levensecht drama over herinneringen, familiegeheimen en verbroken liefdesrelaties.
play

6,2 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
108 Min Verenigd Koninkrijk

Tony Webster is een man die zijn verleden niet van zich af kan schudden. Hij ontdekt een mysterieus aspect van dat verleden waardoor zijn hele leven op de kop wordt gezet. Webster krijgt namelijk een brief die een nieuw licht werpt op een oude relatie, waardoor hij daar opnieuw over moet nadenken.

Regie
Ritesh Batra
Cast
Charlotte Rampling, Jim Broadbent, Matthew Goode, Emily Mortimer, Harriet Walter, Michelle Dockery, Billy Howle, Joe Alwyn, Peter Wight, Timothy Innes, Hilton McRae, James Wilby, Oliver Maltman, Nick Mohammed, Edward Holcroft, Manjinder Virk, Andrew Buckley, Freya Mavor, Jack Loxton, Kelly Price.
Release
10.03.2017
Release NL
25.05.2017
Release DVD
26.09.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Ritesh Batra | Cast: Jim Broadbent (Tony Webster), Charlotte Rampling (Veronica Ford), Emily Mortimer (Sarah Ford), Matthew Goode (Mr. Hunt), Michelle Dockery (Susie Webster), Joe Alwyn (Adrian Finn), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2017

Met The Sense of an Ending toont acteur Jim Broadbent weer een nieuwe kant binnen zijn wijde acteerspectrum. De filmografie van de Engelsman puilt uit van de bijrollen, maar een waardige hoofdrol kreeg hij nog niet toebedeeld. Hij speelt nu eens niet een excentriek of wereldvreemd personage (zoals professor Horace Slughorn in de Harry Potter-films), maar een alledaags mens van vlees en bloed. Broadbent laat zien dat hij genoeg in zijn mars heeft om een film te kunnen dragen.

Tony Webster is de naam van dit personage. Een man die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, maar nog altijd met lichte tegenzin fotoapparatuur verkoopt vanuit een kleine winkel in Londen. Hoewel hij gescheiden is, onderhoudt hij dagelijks een vriendschappelijk contact met zijn ex-vrouw. Privé is er vooral gezonde spanning, want zijn dochter is hoogzwanger en kan op elk moment bevallen. Nieuwe problemen komen ook al snel op zijn pad. Wanneer de postbode op een ochtend op de stoep staat met een aangetekende brief, blijkt dat Sarah Ford is overleden, de moeder van Tony's jeugdvriendinnetje Veronica Ford. Sarah heeft een dagboek aan Tony nagelaten, dat vroeger toebehoorde aan zijn beste vriend en studiegenoot van de universiteit.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Sense of an Ending Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Sense of an Ending

acties