Grappig, ontroerend en inspirerend portret van de controversiële, aan een rolstoel gebonden cartoonist John Callahan.
play

6,7 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
114 Min Verenigde Staten

Striptekenaar John Callahan raakt zwaar gehandicapt na een auto-ongeluk. Hij gebruikte na het ongeluk zijn tekenwerk als therapie, en stipte op scherpe wijze vele ongemakkelijke onderwerpen aan in zijn spotprenten. Dit tot ongenoegen van de bewoners van zijn woonplaats Portland, die overgingen tot een boycott van zijn werk.

Regie
Gus Van Sant
Cast
Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Jack Black, Rooney Mara, Udo Kier, Mark Webber, Emilio Rivera, Carrie Brownstein, Rebecca Rittenhouse, Sunny Suljic, Rebecca Field, Olivia Hamilton, Kim Gordon, Nolan Gross, Beth Ditto, Angelique Rivera, Ethan Tindukasiri, Tony Greenhand, Ken Tatafu, Cree Kawa, Ronnie Adrian, Anne Lane.
Release
19.01.2018
Release NL
14.06.2018
Release DVD
27.11.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Gus Van Sant | Cast: Joaquin Phoenix (John Callahan), Jonah Hill (Donny), Rooney Mara (Annu), Jack Black (Dexter), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2018

Het zal je maar gebeuren, wakker worden in een ziekenhuisbed met een verlamming van alle vier je ledematen na een avondje flink zuipen. Het gebeurde John Callahan op eenentwintigjarige leeftijd. John Callahan brak enkele jaren na dit auto-ongeluk door als controversieel cartoonist bekend om zijn zwarte humor. In de verfilming van de gelijknamige autobiografie van Callahan is ook geen gebrek aan zwarte humor, maar is er ook genoeg plek ingeruimd voor ontroering. Don't Worry He Won't Get Far on Foot is vooral het verhaal van hoe Callahan zijn alcoholisme overwon en striptekenaar werd. Gus Van Sant maakt met deze film een grappig en inspirerende biografie over het overwinnen van verslaving en tegenslagen.

Don't Worry He Won't Get Far on Foot beweegt soepel door verschillende fases uit het leven van Callahan. De scènes van voor het ongeval tonen het hoofdpersonage als een alcoholist die zo uit een boek van Charles Bukowski weggelopen zou kunnen zijn. Het ontbreekt hier niet aan de nodige humor, waarbij Callahan en Dexter op zoek zijn naar meer en betere 'babes', maar in plaats van achter de vrouwen aan nemen ze alleen maar meer en meer drank tot zich. Vooral Jack Black in de rol van Dexter zorgt hier voor veel hilariteit. Deze nacht stappen leidt uiteindelijk tot het ongeluk waarbij Callahan verlamd raakt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

acties