Het Verlangen (2017)

Grote wisseltruc tussen een zonderlinge auteur en een mediagenieke schoenverkoopster is niet bijster origineel maar vermaakt lang.
play

5,5 details

  • Drama
  • Nederland
Nederland

Schoenenverkoopster Brigitte stapt met een beroerd manuscript naar de uitgeverij Goudemondt. De broers Marc en Boudewijn zien direct mogelijkheden, al verkeert de uitgeverij in zwaar weer. Een succes is dus zeer welkom. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman - hoe goed zijn boek ook is - weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster.

Regie
Joram Lürsen
Cast
Chantal Janzen, Gijs Naber, Jelka van Houten, Cynthia Abma, Alex Klaasen, Bram van der Vlugt, Jochum ten Haaf, Peter Bolhuis, Don Alphonso, Anne-Wil Blankers, Michel den Hartog, Andrew Vandaele.
Release
23.03.2017
Release NL
23.03.2017
Release DVD
23.08.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Joram Lürsen | Cast: Chantal Janzen (Brigitte Hooijmakers), Gijs Naber (Marc Goudemondt), Alex Klaasen (Boudeijn Goudemondt), Peter Bolhuis (Herman Schutte), Jelka van Houten (Mariska van Loo), Bram van der Vlugt (Alfred Goudemondt), Anne-Wil Blankers (Nienke Goudemondt), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2017

Als je als grote ster een heleboel bent en een heleboel kan, dan is het vaak net iets te veel gevraagd om ook nog eens over een begenadigd schrijftalent te beschikken. Dus wordt er voor autobiografieën regelmatig een ghostwriter ingehuurd om op voorspraak van de beroemdheid het levensverhaal zo smeuïg mogelijk op te tekenen. Als je als aanstormend schrijftalent toevallig wél je debuutroman zelf hebt geschreven, dan valt en staat alles met de aandacht die de media je gunt. Ga aan tafel bij Matthijs, Jeroen of Eva zitten en de volgende dag is je boek niet aan te slepen.

Precies deze elementen, zij het in een lichte variatie, komen samen in Het Verlangen van de Nederlandse hitregisseur Joram Lürsen. Het meesterwerk waar het hierin allemaal om draait en waar dit lichtkomische drama zijn titel aan ontleent maakt niet gebruik van een ghostwriter. De schrijver is een sneue man die in Arnhem in een nog sneuere flat woont en het liefst het contact met de buitenwereld mijdt. Deze op plastieken slippers lopende Herman is ook een beetje een viezerik die zijn buurvrouw bespiedt met een telescoop en nou niet bepaald mediageniek is.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Het Verlangen Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Het Verlangen

acties