De Erfenis

De Erfenis (2016)

Daan van der Elsken is de zoon van een bekende fotograaf en filmmaker. Hij houdt hem verantwoordelijk voor zijn depressie.
play

6,3 details

  • Documentaire
  • Nederland

Daan is eraan gewend voor de camera te staan. Eerst was het die van zijn vader, beroemd fotograaf Ed van der Elsken, maar nu is het de camera van zijn beste vriend, Joris Postema. Samen met hem probeert Daan weer controle over zijn leven terug te krijgen, door hem postuum te confronteren.

Alt titel
Daan's Inheritance
Regie
Joris Postema
Release
17.11.2016
Release NL
02.02.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Joris Postema | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2016

Daan is de zoon van de beroemde fotograaf en documentairemaker Ed van der Elsken. Zijn vader richtte zich primair op de mens uit vreemde culturen, maar zijn zoon heeft gemengde herinneringen aan hun band overgehouden. Zo sociaal als vader Ed zich manifesteerde in zijn werk en de interviews die hij gaf, zo moeizaam was voor hem het vaderschap.

Daan houdt zijn vader deels verantwoordelijk voor de (volwassen) man die hij nu is. Compleet met alle makken, want de muzikant leidt al vijftien jaar aan een manische depressie. Desondanks is hij de vader van een creatieve en charmante dochter, met wie hij niet in dezelfde fouten hoopt te vervallen als haar opa deed. Maar mag je je geestelijk welzijn wel enkel en alleen ophangen aan je opvoeding? Samen met zijn goede vriend, filmmaker Joris Postema, gaat Daan van der Elsken op zoek naar antwoorden op de vraag welke erfenis hij van zijn vader heeft overgenomen.

videotrailers & clips