Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace
Goed gemaakte stop-motion animatiefilm is leuk voor kinderen en volwassenen.
play

6,1 details

  • 78 Min
  • Animatie
  • Familiefilm
  • Noorwegen
78 Min Noorwegen

De brutale ekster Solan zet het kleine Noorse dorpje opnieuw op stelten wanneer hij een geheime weddenschap verliest. Samen met de voorzichtige egel Ludwig en de lieve uitvinder Reodor moet hij nu deelnemen aan de grote race tegen het naburige dorpje. De vrienden zetten alles op alles om de wedstrijd te winnen. Maar hun tegenstanders zijn niet van plan zich snel gewonnen te geven.

Alt titel
Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa, Louis & Luca - The Big Cheese Race
Regie
Rasmus A. Sivertsen
Cast
Morten Røhrt, Per Skjølsvik, Kari Ann Grønsund, Jakob Oftebro, John F. Brungot, Bjarte Hjelmeland, Steinar Sagen, Kåre Conradi, Anders Bye, Trond Høvik, Fredrikke Egeberg, Scott Maurstad, Espen Sandvik, Sara Luna Baumann Semb, Mads Iversen.
Release
25.12.2015
Release NL
16.02.2017
Release DVD
15.06.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Rasmus A. Sivertsen | Cast: Mitchell van den Dungen Bille (Solan), Dennis Willekens (Ludwig), Hero Muller (Reodor), e.a. | Speelduur: 78 minuten | Jaar: 2015

Solan en Ludwig zijn een beetje de Noorse Wallace en Gromit, hoewel niet zo inventief. Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace kleurt wat netter binnen de lijntjes. Het is alweer de vierde film rondom de brutale ekster, de bange egel en de oude uitvinder Reodor, en de tweede in een recente reeks mooi gemaakte stop-motion animatiefilms over de in Noorwegen geliefde personages.

Solan is een eigenwijze ekster die nooit een uitdaging of weddenschap uit de weg gaat. Dat doet hem nogal eens in de problemen belanden, want hij is een opschepper die overal de beste in wil zijn. Hij laat zich dus nog wel eens uitdagen tot daden die zijn woorden niet kunnen waarmaken. De bangige egel Ludwig is zijn trouwe kompaan, in bijna alle opzichten zijn tegenpool. Ze wonen in bij de oude man Reodor, een uitvinder zoals je die alleen nog maar in literatuur en entertainment voor kinderen vindt.

videotrailers & clips