Noces (2016)

Een confronterend kijkje in het leven van een Pakistaans-Belgische tiener in aanloop naar een gearrangeerd huwelijk.
play

7,0 details

  • 98 Min
  • Drama
  • België
  • Pakistan
  • Luxemburg
  • Frankrijk
98 Min België

Zahira is achttien. Ze woont bij haar ouders in Brussel, met wie ze een hechte relatie heeft. Deze band wordt echter onder druk gezet doordat Zahira volgens Pakistaanse traditie moet trouwen met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Haar ouders, haar broer én haar zus proberen haar te overtuigen van het belang van deze traditie. Maar Zahira had eigenlijk haar eigen verlangens en toekomstdromen. Zahira komt daardoor voor een zeer moeilijke, hartverscheurende keuze te staan. Kiest ze voor zichzelf of voor de wensen van haar familie?

Alt titel
A Wedding
Regie
Stephan Streker
Cast
Olivier Gourmet, Babak Karimi, Alice de Lencquesaing, Zacharie Chasseriaud, Sandor Funtek, Édith Le Merdy, Hervé Sogne, Aurora Marion, Rania Mellouli, Sébastien Houbani, Lina El Arabi, Lina Elarabi, Harmandeep Palminder, Nina Kulkarni, Bilel Ghommidh, Qari Ikram Nabi Kailany.
Release
24.08.2016
Release NL
30.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephan Streker | Cast: Lina El Arabi (Zahira Kazim), Sébastien Houbani (Amir Kazim), Alice de Lencquesaing (Aurore), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2016

Tijdens een avondje stappen duikt Zahira plotsklaps verschrikt weg achter de rug van de jongen die haar probeert te versieren. Even verderop staat haar oudere broer Amir vrolijk te kletsen op de dansvloer. In tegenstelling tot hem, hoort Zahira daar helemaal niet te zijn. De traditie zegt dat deze achttienjarige meid niet mag uitgaan en drinken met Brusselse leeftijdsgenoten in een club. Haar Pakistaanse ouders hebben heel andere plannen voor ogen. Plannen, die die ochtend zorgvuldig op de keukentafel werden uitgespreid. "Kom", zei haar moeder, Zahira wijzende op de drie portretfoto's van besnorde heren die voor haar uitgestald liggen. "Kies er maar een."

Trouwen met een Pakistaanse man is de volgende stap van de oplossing die haar ouders bedacht hebben voor de kant die haar leven dreigt op te gaan. De eerste stap was een abortus. De enige manier om de schande van het per ongeluk zwanger raken van haar geheime vriendje te verdoezelen. Zahira heeft echter helemaal geen zin om met een vreemde te trouwen. Ook niet als ze eerst een keer met hen mag praten. "Via internet", legt haar moeder trots uit. "We moeten wel met onze tijd meegaan."

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Noces Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Noces

acties