Raw (2016)

What are you hungry for?

Een kannibalenhorror zoals je hem graag ziet: stijlvol, intelligent en bij vlagen lekker goor.
play

7,4 details

 • 99 Min
 • Horror
 • Drama
 • Frankrijk
 • België
 • Italië
99 Min Frankrijk

Het 16-jarige meisje Justine eet geen vlees. Als ze naar school gaat om dierenarts te worden, wordt ze ontgroend en ontwikkelt ze al snel een voorliefde voor rauw vlees. Maar niet alleen dierenvlees, ook dat van mensen.

Alt titel
Grave
Regie
Julia Ducournau
Cast
Bouli Lanners, Laurent Lucas, Joana Preiss, Marion Vernoux, Rabah Nait Oufella, Virgil Leclaire, Sophie Breyer, Benjamin Boutboul, Jean-Louis Sbille, Garance Marillier, Ella Rumpf, Marouane Iddoub, Thomas Mustin, Anna Solomin, Danel Utegenova.
Release
14.05.2016
Release NL
27.04.2017
Release DVD
26.07.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Julia Ducournau | Cast: Garance Marillier (Justine), Ella Rumpf (Alexia), Rabah Nait Oufella (Adrien), Joana Preiss (moeder), Laurent Lucas (vader), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2016

Het is één van de kenmerken van goede horror: psychisch verval gaat hand in hand met een veranderend lichaam. In de Amerikaanse horrorfilm Excision van Richard Bates Jr. bevond de puberende Pauline zich in de transitieperiode van meisje naar vrouw. Niets bijzonders zou je zeggen, ware het niet dat de gierende hormonen tegelijkertijd aan de basis stonden van een ontluikende mentale afwijking. Pauline had een zwartgallige interesse voor dode dieren en besloot spoedig om haar moordlust ruim baan te geven. Het Frans-Belgische Raw (dat oorspronkelijk werd uitgebracht onder de titel Grave, wat 'heftig' betekent) heeft een uitgangspunt dat veel aan Excision doet denken.

Centraal staat Justine, een jonge studente die zich zojuist heeft aangemeld voor een opleiding tot dierenarts. Justine is een overtuigd vegetariër en dat zit haar al meteen in de weg tijdens het ontgroeningsritueel op de universiteit. De ouderejaarsstudenten dwingen haar en alle andere nieuwkomers om rauwe konijnenniertjes op te eten. Even later krijgt de groep ook nog eens emmers vol met koeienbloed over zich uitgegoten. De indringende slowmotionbeelden verraden dat er op dat moment geen weg meer terug is voor Justine: de gebeurtenissen op de campus hebben iets duisters in haar losgemaakt, iets wat zich niet langer laat beteugelen. Ze begint te hunkeren naar rauw mensenvlees.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Raw Nieuwsberichten

 • Dagtip IFFR: Raw

  Dagtip IFFR: Raw

  Jim Pedd,

  Mensen die brakend de zalen uitlopen... dat moet wel een tip zijn!

  mode_comment 0

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Raw

acties