Dagtip IFFR: Raw

Mensen die brakend de zalen uitlopen... dat moet wel een tip zijn!

Regie: Julia Ducournau | Cast: Garance Marillier (Justine), Ella Rumpf (Alewxia), Rabah Nait Oufella (Adrien) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2016

Het schijnt dat toen Raw in première ging tijdens het TIFF afgelopen jaar, meerdere mensen flauwvielen en moesten overgeven. De film is dan ook echt niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. Centraal in het drama staat een studente die begint als vegetariër, maar tijdens haar ontgroening een voorliefde voor vlees ontwikkelt.

Dat meisje heet Justine, dat thuis opgroeide zonder vlees. Dat komt omdat iedereen bij haar thuis dierenarts is. En ook Justine wil die kant op gaan. Maar bij de grove ontgroeningen die vooraf gaan aan haar studie, ontwikkelt ze niet alleen een voorliefde voor dierenvlees, ook begint ze al snel te houden van mensenvlees.

Het is een zeer sterk gemaakte, prachtig gefilmde productie, die kijkt naar de primitieve kanten van mensen. Sommige critici prijzen de combinatie van prachtige visuele beelden, gecombineerd met een briljante soundtrack en anderen noemen vooral de absurd erotische blik die de film biedt op honger. Honger op alle manieren.

Overigens kunnen we je echt aanraden om na het zien van de film, als je nog trek hebt, naar de Doelen te gaan. Daar wordt in de Coffee Corner om 17:30 een mini-event georganiseerd, waar je uierboord en kippentongetjes van slager Freek Schell kunt proeven.

Wanneer te zien

Donderdag 2 februari van 19:30 - 21:08 in Oude Luxor
Zaterdag 4 februari van 15:30 - 17:08 in Cinerama 1

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2017 pagina voor meer verslaggeving.



NieuwsFilm

meest populair