It Comes at Night

Reviews (1)

MovieMazzter

Avatar

Ik had deze film nog niet eerder gezien. Nu heb ik al meerdere films gezien met Joel Edgerton en deze waren allemaal van een aardig niveau (The Gift, Felony, Jane got a Gun, Black Mass, Midnight special).
Dit is wel de eerste film van regisseur Trey Edward Shults die ik heb gezien. De rest van de cast (op Joel Edgerton na dus) ken ik niet. Het is een akelige horrorfilm in een zeer naargeestige, beklemmende sfeer. Niet het type horrorfilm waarbij het gevaar zelf zijn gezicht laat zien en waar je (met luide muziek) van moet schrikken. Verre van dat zelfs. Het gevaar blijkt een soort van virus of contactziekte te zijn dat in de grote steden is ontstaan.
De film draait vooral op hoe het wantrouwen en toenemende paranoia de menselijkheid laat verdwijnen. Alles om zelf maar te overleven. Een mooie scene vond ik hoe de twee mannen samen een drankje nuttigen en hoe Joel de man wat uithoort en hem op een leugen(tje) lijkt te betrappen. (hij blijkt ineens enig kind te zijn terwijl hij eerder beweert had een broer buiten de stad te hebben opgezocht. Dit wordt verder niet uitgediept, blijft verder onbesproken en draagt bij aan het wantrouwen en gespannen sfeer.
Aparte film dat wel, maar zeker een voldoende. 7/10