Een mysterieuze virusuitbraak zet de verhoudingen tussen twee gezinnen op scherp in deze psychologisch akelige horrorfilm.
play

6,5 details

  • 97 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Een man leeft samen met zijn gezin in een afgezonderd huis terwijl de wereld door een onnatuurlijk kwaad geteisterd wordt. De huishoudelijke orde die hij met zijn vrouw en zoon opgericht heeft, wordt tot het uiterste op de proef gesteld wanneer een wanhopige, jonge familie arriveert - op zoek naar een schuilplaats. Ondanks de beste bedoelingen van beide families, begint paranoia en wantrouwen in het huis te heersen terwijl de gruwelen van buiten steeds naderbij komen. Iets monsterlijks ontwaakt in de vader, die erachter komt dat als hij zijn familie wil beschermen, zijn ziel mogelijk op het spel staat.

Regie
Trey Edward Shults
Cast
Joel Edgerton, Danielle Riley Keough, Christopher Abbott, Carmen Ejogo, Kelvin Harrison Jr., Mick O'Rourke, Chase Joliet, Griffin Robert Faulkner, Mikey, David Pendleton.
Release
25.08.2017
Release NL
15.06.2017
Release DVD
26.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Trey Edward Schults | Cast: Joel Edgerton (Paul), Christopher Abbott (Will), Kevin Harrison Jr. (Travis), Carmen Ejogo (Sarah), Riley Keogh (Kim), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2017

Het grootste gevaar voor de mens is niet van buitenaf komend onheil, maar de mens zelf. Het is een veel gebruikt gegeven in het horrorgenre. Ook al speelt in de arthousehorror It Comes at Night een mysterieuze virusuitbraak die nog het meest doet denken aan de builenpest een belangrijke rol, de ware schrik slaat je om het hart wanneer je gadeslaat hoe een stel overlevenden hiermee omspringt.

Anders dan sommige reclame-uitingen doen suggereren is in de tweede speelfilm van twintiger Trey Edward Schults niet sprake van een buitenaardse bedreiging en al evenmin van een klassieke horrorfilm met een hoog boegehalte.

alle artikelen (3)

It Comes at Night Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

It Comes at Night

acties