Blu-ray

Blu-ray review 'It Comes at Night' - lekkere horror volop spanning

Wat angst met de mens kan doen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 06:35 in Blu-ray
Regie: Trey Edward Shults | Cast: Joel Edgerton (Paul), Christopher Abbott (Will), Kevin Harrison Jr. (Travis), Carmen Ejogo (Sarah), Riley Keogh (Kim), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: 14.06.2017 | Recensie: 4 sterren

De low budget horrorfilm doet het de afgelopen jaren doorgaans goed aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De ontvangst blijkt echter niet altijd even overweldigend. Een van de low budget horrorfilms die wel erg sterk werd ontvangen is It Comes at Night van Trey Edward Shults en met Joel Edgerton in een belangrijke rol.

In het slechts $2,4 miljoen kostende It Comes at Night (FT Stercijfer = 6,8) verschuilen vader Paul en zijn gezin zich in een afgelegen huis voor een bovennatuurlijke dreiging. Het kwaad dat zijn gezin teistert blijkt nog maar het begin van de verschrikking die hen te wachten staat wanneer een ander wanhopig gezin plots voor de deur staat. Ondanks de goede bedoelingen tussen beide families krijgen paranoia en wantrouwen al snel de overhand. Terwijl buiten het gevaar steeds dichterbij sluipt, haalt het beschermen van zijn eigen gezin het meest monsterlijke in Paul naar boven.

Splendid Film bracht It Comes at Night - goed voor $19,3 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de schijf.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Duits | EAN: 4013549090308 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Splendid Film

De Blu-ray schijf van It Comes at Night zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten verschijnt eerste de taalselectie en na het Splendid logo verschijnen de trailers voor Hawksaw Ridge en Blood Father. Daarna verschijnt het hoofdmenu.

Beeld
De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave van distributeur Splendid Film mag redelijk genoemd worden. Het beeld bevat enige korrel en dit lijkt onnodig. Wel fraai zijn dat de vele donkere beelden sterk overeind blijven en dat er geen details worden opgeslokt. Een mooi voorbeeld zijn de scènes aan tafel. Ook de scènes waarin personages met licht rondlopen in het donker zien er sterk uit, met mooie volle kleuren. Jammer van de aanwezige lichte ruis, aangezien deze de scherpte toch iets lijkt te knijpen.

Geluid
Het geluid wordt aangestuurd door een standaard DTS-HD track en deze is niet zo hevig aanwezig als bij een standaard horrorfilm. Het geheel werd aangeleverd door Brian McOmber, geen bekende naam. De dialoog is verder prima verstaanbaar. Veel distributeurs stemmen de Nederlandse uitgave af op de Nederlandse en Belgische liefhebbers. Splendid Film zet doorgaans de Duitse geluidsspoor en ondertiteling op hun uitgaven. Zo ook nu.

Bonusmateriaal
Splendid Film heeft helaas geen inhoudelijke extra's op de schijf gezet. Wel zijn er een aantal trailers te bekijken via het hoofdmenu. Naast de "voorfilmpjes" Hawksaw Ridge en Blood Father zijn ook de trailers te bekijken van Free Fire en Army of One.

Angstaanjagende horrorfilm; basic Blu-ray

It Comes at Night is een krachtige horrorthriller die niet direct leunt op de standaard ingrediënten. Het is een horrorfilm die je op je puntje van je stoel zet. De ware horrorfan die hem nog niet heeft gezien, mag deze niet missen. Hieronder de trailer:4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Goeie horrerfilm. De trailers zijn helaas wel misleidend.

kenna1

Avatar

Ik en alle andere die in de bioscoop zaten vroegen ons af wat voor saaie film we hadden gezien. Jezus wat slecht bah!

Chris23

Avatar

Horror?
Wat was er horror aan dan?
En wat kwam er at night?
Kvonnet een poormans version van The Road.
Geen slechte film, maar onnodig.

benjamin

Avatar

Er zijn duidelijk veel mensen teleurgesteld in deze film wat ook wel aan de misleidende marketing kan gelegen hebben. Maar persoonlijk ben ik er toch echt wel benieuwd naar.

nieuwslaatste nieuws

meest populair