Alpha (2018)

Experience the Incredible Story of How Mankind Discovered Man's Best Friend.

Een jongen en een wolf proberen samen te overleven in deze kruisbestuiving tussen Lassie en The Revenant.
play

6,4 details

  • 96 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Europa, 20.000 jaar geleden. Een jonge man, Zeta, raakt tijdens zijn eerste jacht gewond en wordt na wat bedoeld was als initiatie in de elite van zijn stam voor dood achter gelaten, een jacht op een bizon die vreselijk misging. Hij wordt wakker en komt erachter dat hij gebroken is, alleen en mijlenver verwijderd van zijn dorp. Dus moet hij zien te leren overleven en zijn weg zien te vinden door de harde en nietsontziende wildernis. Voorzichtig temt hij een eenzame wolf, Alpha, die achtergelaten is door zijn roedel. Het paar leert op elkaar te vertrouwen en samen te jagen. Zo worden ze onwaarschijnlijke partners, die tegen alle verwachtingen in ontelbare gevaren trotseren om hun weg terug naar huis te vinden voordat de dodelijke winter inzet.

Alt titel
The Solutrean
Regie
Albert Hughes
Cast
Morgan Freeman, Kodi Smit-McPhee, Natassia Malthe, Leonor Varela, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Mercedes de la Zerda, Jens Hultén, Spencer Bogaert, Marcin Kowalczyk, Priya Rajaratnam, Michael Kruse-Dahl, Nestor de la Zerda, Kyle Glenn Thomas, Taran Kootenhayoo, Louis Lay, Patrick Flanagan, Blake Point.
Release
02.03.2018
Release NL
30.08.2018
Release DVD
09.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Albert Hughes | Cast: Chuck (Alpha), Kodi Smit-McPhee (Keda), Jóhannes Haukur Jóhannesson (Tau), Mercedes de la Zerda (Nu), Marcin Kowalczyk (Sigma), Jens Hultén (Xi), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2018

Wie wil overleven, moet bereid zijn om te doden. Wat gebeurt er als je deze survivalwet uit de oertijd eens op z'n kop zet? De jonge Keda in Alpha is weliswaar een oermens, maar hij heeft geen kaas gegeten van jagen of leiderschap. 'Hij volgt zijn hart, niet zijn speer', zegt zijn moeder bezorgd. Nobel, maar niet erg handig als de winter voor de deur staat en er op bizons gejaagd moet worden. Dat gaat natuurlijk al vrij snel fout: Keda wordt over de rand van een klif geslingerd en voor dood achtergelaten, waarna een barre tocht door de wildernis kan beginnen. Onderweg wordt hij bijgestaan door een gewonde wolf, die de sleutel blijkt tot zijn overlevingskansen.

Nee, Keda rijgt de wolf niet aan het spit om hem boven een vuurtje te roosteren, maar besluit om hem te verzorgen en noemt hem Alpha - naar de leider van de wolvenroedel. Gedeelde smart is halve smart, want de twee zijn allebei door hun groep in de steek gelaten en zo tot elkaar veroordeeld. De toenadering tussen mens en dier verloopt zoals je mag verwachten. In dat opzicht weinig nieuws onder de zon, maar het is wel uniek dat de makers deze warme vriendschap laten ontluiken in de meest meedogenloze setting: het Europa van twintigduizend jaar geleden. De ijskappen gaan er spontaan een beetje van smelten.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Alpha Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.