Abominable (2019)

Find your way home.

Een reis van Sjanghai naar Mount Everest resulteert in volop prachtige beelden, maar net te weinig onvergetelijke momenten.
play

6,6 details

  • 97 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • China
97 Min Verenigde Staten

Een groep buitenbeentjes komt een Yeti genaamd Everest tegen. Ze besluiten dat ze Everest vanuit Sjanghai terug willen brengen naar zijn familie. Samen beginnen ze aan een 3000 kilometer lange reis om het magische schepsel met zijn gezin te herenigen op het hoogste punt op aarde

Alt titel
Everest: De Jonge Yet!
Regie
Tim Johnson
Todd Wilderman
Jill Culton
Cast
Sarah Paulson, James Hong, Eddie Izzard, Chloe Bennet, Tsai Chin, Trevor Devall, Rich Dietl, Tenzing Norgay Trainor, Albert Tsai, Joseph Izzo, Jason Ko, Michelle Wong, Christine Lin, Karen Huie, Kym Miller.
Release
07.09.2019
Release NL
09.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Jill Culton | Cast (stemmen): Chloe Bennet (Yi), Albert Tsai (Peng), Tenzing Norgay Trainor (Jin), Eddie Izzard (Burnish), Sarah Paulson (Dr. Zara), e.a.| Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2019

Wanneer Pixar een nieuwe film uitbrengt, zou deze animatiestudio nog steeds prima kunnen worden aangeprezen als die van Toy Story, A Bug's Life en Monsters, Inc.. Er is bij Pixar qua toon namelijk niet bijster veel veranderd sinds die eerste producties. Hoe anders is dat bij de animatietak van DreamWorks. Het bedrijf dat begon met de tamelijk traditionele 2D-animatiefilms The Prince of Egypt en The Road to El Dorado, werd na de eeuwwisseling vooral bekend om 3D-geanimeerde komedies vol popculturele knipogen zoals Shrek en Shark Tale. Die formule werd snel sleets, waarna het roer weer omging en de focus meer kwam te liggen op personages en thematiek terwijl de melige humor werd teruggeschroefd. Dat winnende recept lijkt men voorlopig te willen aanhouden en dus wordt Abominable op de poster en in de trailer aangeprezen als de nieuwe productie van de studio achter How to Train Your Dragon.

Een zeer logische associatie, want er zijn wel wat overeenkomsten te vinden tussen beide films. In How to Train Your Dragon sloot een outsider-tienerjongen een verboden vriendschap met een draak, in Abominable raakt een tienermeisje met een verwaarloosbare sociale status bevriend met een uit gevangenschap ontsnapte yeti. Ondanks de misleidende titel is dit uiteraard geen verschrikkelijke sneeuwman, maar een uiterst vriendelijk en aaibaar wezen. Dat zijn mimiek wel iets wegheeft van de draak Toothless, is vast geen toeval. Enige mate van herkenbaarheid kan nooit kwaad bij jeugdige kijkers en er moeten de komende feestdagen natuurlijk wel weer pluchen knuffels worden verkocht. Het meisje noemt het wezen Everest (naar zijn oorspronkelijk woonplaats) en neemt de taak op zich hem te begeleiden naar de gelijknamige berg, waarbij ze zich vergezeld ziet door twee buurjongens en opgejaagd door een groep hightechstropers.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Abominable Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

eline3344

"...jaaaaaaaaaaa die heb ik ge zien echt super leuk ..."

Abominable

acties