Video

Eerste trailer 'Abominable' neemt je mee op een magisch yeti-avontuur

Een jaar na de release van Smallfoot krijgen we nu weer animatiefilm waarin de verschrikkelijke sneeuwman centraal staat.

door Jan-Peter Rook om 06:19 in Video
Abominable, een nieuwe animatiefilm van Universal Pictures en DreamWorks Animation, neemt ons mee op een episch avontuur van de straten van Sjanghai naar het prachtige sneeuwlandschap van de Himalaya's. Een meisje raakt bevriend met een yeti, waarna ze besluit hem te helpen om weer thuis te komen. Check snel de eerste trailer.


Wanneer Yi een jonge Yeti op het dak van haar appartementencomplex in Sjanghai aantreft, besluit ze hem Everest te noemen. Samen met haar ondeugende vrienden Jin en Peng gaat Yi op een episch avontuur om het magische wezen met z'n familie op het hoogste punt van de aarde te herenigen. Het gezelschap moet wel rekening houden met Burnish, een steenrijke man die er alles voor over heeft om een yeti te vangen, om Everest veilig thuis te brengen.

Abominable heeft een stemmencast die bestaat uit Chloe Bennet, Albert Tsai, Eddie Izzard, Sarah Paulson en Tenzing Norgay Trainor. De film werd geregisseerd door Jill Culton en Todd Wilderman.

Vorig jaar kwam ook Warner Bros. met een grootschalige animatiefilm over yeti's: Smallfoot. We weten vanaf 9 oktober welke van de twee films beter is, want op die datum verschijnt Abominable in de Nederlandse bioscopen.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Behoorlijk cliché, maar toch heeft het wel iets charmants.

Paulusie

Avatar

Ziet er wel goed uit.

NieuwsFilm

meest populair