Het Bestand (2017)

5,7 details

  • Thriller
  • Nederland
Nederland

Hacker Lillian gaat aan de slag voor een cybersecurity bedrijf. Zo krijgt ze toegang tot de bank waar haar overleden vader werkte. Ze ontdekt al snel dat niets is wat het lijkt en dat meer mensen zich anders voordoen.

Regie
Thomas Korthals Altes
Cast
Nasrdin Dchar, Alex Hendrickx, Roos Ouwehand, Tom van Kalmthout, Geert Lageveen, Bert Hana, John Meerzorg, Stefanie van Leersum, Jonathan Huisman, Shahine el Hamus, Thomas Hoppener, Ruud Drupsteen, Karsten de Vreugd, Alyt Damstra, Joël Mellenberg.
Release
06.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Korthals Altes | Cast: Stefanie van Leersum (Lilian), Nasrdin Dchar (Axel), Alex Hendrickx (Jeroen), Thomas Höppener (Seb), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2017

Het is weer tijd voor de nieuwste lichting Telefilms. Ieder jaar vertoont de NPO zes Nederlandse films van eigen bodem, vaak gevuld met actuele thema's en gemaakt door aanstormend talent. Films die regelmatig veel lof oogsten. Zo won Matterhorn de publieksprijs op het IFFR, werd Jongens viermaal bekroond op het Tsjechische Zlin-jeugdfilmfestival en kreeg Aanmodderfakker de hoofdprijs bij de Gouden Kalveren. Zou er dit jaar ook weer zo'n klapper bij zitten?

"De betere wereld bestaat uit nullen en enen, de rest is versiering", vindt hacker Lilian. Vroeg in Het Bestand, de vijfde Telefilm uit de 2017-reeks, breekt ze met een groep vrienden in bij een verzekeraar om een online statement te maken. Haar laptop is nog niet dichtgeklapt of ze wordt al uit haar digitale droomwereld getrokken. Een belletje van haar moeder, een haastige fietsrit naar het ziekenhuis, maar eenmaal aangekomen is het te laat. Haar vader is aan een hartaanval bezweken, zijn bed is al leeggehaald. Intussen blijkt Lilians vertrouwde wereld van nullen en enen minstens zo erg te zijn ontregeld.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Het Bestand

acties