Off Track

Off Track (2017)

6,1 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Nederland
93 Min Nederland

Luuk reist met twee vrienden door Zuid-Amerika. Hij beleeft de tijd van zijn leven. Maar daar dreigt een einde aan te komen, als ze na een nachtje stappen eindigen bij een bordeel. Luuk wil een van de meisjes redden, waarop de situatie ingewikkelder blijkt dan gedacht.

Regie
Sander Burger
Cast
Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Ludwig Bindervoet, Lynn Van Royen, Vanessa Recalde.
Release
05.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Sander Burger | Cast: Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Luuk), Reinout Scholten van Aschat (Daniel), Ludwig Bindervoet (Gregor), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2017

Het is weer tijd voor de nieuwste lichting Telefilms. Ieder jaar vertoont de NPO zes Nederlandse films van eigen bodem, vaak gevuld met actuele thema's en gemaakt door aanstormend talent. Ze oogsten regelmatig veel lof. Zo won Matterhorn de publieksprijs op het IFFR, werd Jongens viermaal bekroond op het Tsjechische Zlin-jeugdfilmfestival en kreeg Aanmodderfakker de hoofdprijs bij de Gouden Kalveren. Zou er dit jaar ook weer zo'n klapper bij zitten?

Toegegeven, niet iedere film uit de nieuwste lichting is even sterk, maar als je er eentje niet mag overslaan is het Off Track. Een venijnig komisch drama dat gehakt maakt van westerse toeristen die als zelfbenoemde wereldverbeteraars de wildernis in trekken. Op zoek naar afgelegen plekken en inheemse volken, gewapend met een dikke portemonnee en een hopeloze arrogantie die uiteindelijk meer kwaad dan goed doet. Vilein vermaak.